Marshall's Gelato - novo mjesto u gradu

PR

Na adresi Kulovića 9, u prostorijama hotela Bosnia, u subotu je otvoren Marshall's Gelato cafe koji će vas osim neodoljivim okusom gelata privući i šarmantnim uređenjem.

Kako je nastao Marshall's Gelato?


Engleskinja, gospođa Agnes Marshall, "kraljica sladoleda" kako su je zvali u 19 stoljeću, izdala je četiri knjige o sladoledu i kako se on pravi. Željela je da ljudi nauče ne samo praviti sladoled, nego i uživati u njemu, kao i da slobodno biraju ukuse koji im se sviđaju. Nakon njene smrti, njen muž je prodao autorska prava izdavaču, a on sam je dalje vodio posao. Ali, ono sto izdavač nije znao, je da je Agnesin muž zadržao malu knjižicu recepata, u koju je ona, svojom rukom, unosila svoje omiljene recepte za sladoled.




"Moja ljubav prema sladoledu, ali ne prema svakom sladoledu, je počela još kad sam bio dijete. Ali tek sam nedavno, prije dvije godine, odlučio da slijedim svoj san i da se posvetim pravljenju gelata, tradicionalne talijanske poslastice, kremastije i s puno više ukusa nego što je to obični sladoled.Tijekom svojih putovanja, probao sam razne ukuse, kombinacije, kornete… ali tek kad sam došao u jednu malu manufakturu u Italiji, u kojoj se gelato pravi na starinski način, ručno, znao sam da sam došao na mjesto koje će mi omogućiti ostvarenje snova. Nepoznatim putevima, tajna knjižica Agnes Marshall, ukrašena minijaturama, požutjelih listova, koja još malo miriše na vaniliju, našla je put do male manufakture. I ta mala knjižica je promijenila moj život. Filozofija koja stoji iza rada Agnes je ona koju i ja dijelim: vrhunska kvaliteta sastojaka, puno rada, i nadasve ljubav prema gelatu. Recepti koje je Agnes godinama skupljala i usavršavala, od kojih neki danas možda čudno zvuče ("ovalni blok leda u obliku niske košare" zvuči danas malo čudno, zar ne?) imaju neprolaznu osobinu: ljubav, kvalitet i upornost. Vratio sam se u Sarajevo, svoj grad, da podijelim svoju ljubav prema gelatu, da pružim svima koji vole dobro jelo i tradiciju autentični gelato, napravljen od vrhunskih, organskih i svježih sastojaka, bez dodatnih boja ili okusa.Ono na što sam naročito ponosan je da se veći dio procesa odvija ručno, i da sve pravim od početka. Gelato je za mene više od posla, to je moj život, moj san. Ja živim svoj san i siguran sam da će oni koji probaju moj Marshall's gelato to prepoznati.", izjavio je Dario Babić, vlasnik ove divne slastičarnice.




Hladna poslastica koja je više od toga, Marshall's gelato je doživljaj. Nakon što uzmete i pogledate svoj Marshall's, zatvorite oči, probajte kakvog je okusa. Sačekajte. Osjetite sve arome i ukuse. To što ste probali je Marshall's gelato, jedini ručno rađeni gelato kod nas. Gelato je nešto novo na našem tržištu, a razlikuje se od sladoleda po gustoći i udjelu mliječnih proizvoda, koji je veći nego u običnom sladoledu. Svilenkasta tekstura gelata je ono što prvo primijetite, ali i osjetite. Kao tečna svila, slatka ili slana.



"Tradicionalna talijanska hladna poslastica je našla svoj put i do nas, i zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas među brojnim ukusima koje vam nudimo, sigurno možete naći bar jedan koji želite. Vanilija, tamna ili svijetla čokolada, jagoda, Arabica kafa ili čak neobični slani kikiriki su samo od nekih ukusa na raspolaganju. Marshall's gelato je rezultat dugotrajnih napora, eksperimenata i usavršavanja okusa, kako bi Vi danas uživali u jedinstvenom doživljaju. Ručno pravljen, posebna pažnja se obraća na kvaliteti sastojaka, i konstantnu kontrolu kvaliteta. Preciznost doziranja vrhunskih sastojaka, od kojih su mnogi dobili međunarodne nagrade za kvalitetu, kao i domaće voće, uz prvorazredne ostale sastojke, ali i bezuvjetna ljubav uložena u pravljenje, garantiraju da je svaki zalogaj Marshall's gelato ono što ste zaista željeli, a da niste toga ni bili svjesni.", dodaje Dario.



U probranim okusima Marshall's gelato možete uživati u sarajevskim restoranima Bon Appétit, Klopa, i Kibe, kao i u Mostaru, u slobodnoj prodaji.Dostupan tijekom cijele godine, pakuje se u specijalnoj ambalaži koja garantira očuvanje svježine i higijensku ispravnost, Marshall's gelato možete poručiti putem njihove Facebook stranice, ili Instagram profila.



Jeste li ih već isprobali?