Vaš najdraži napitak u najboljem izdanju do sad

PR

Za pripremu veganskog kakaa, potrebna su vam samo četiri sastojka: bademovo mlijeko, organski kakao u prahu, tamna čokolada i zdravo sladilo poput meda.

Ako ste ljubitelj kakaa, obožavat ćete i njegovu vegansku verziju. Iako ga većina nas voli popiti, posebno u ove hladnije dane, kakao obiluje velikom količinom šećera i mješavinom rafiniranih ulja koji štete našem zdravlju, te je upravo zato veganski kakao savršena alternativa. 


Kakao je zapravo jedna od rijetkih namirnica koju vole ljudi svih uzrasta. Za nekoga je podsjetnik na djetinjstvo, dok neko i dalje uživa u njemu i u poodmakloj dobi. Ali, jedno je sigurno: kakao je apsolutni favorit među napicima. I dok ste bezbroj puta pili klasičan kakao, koliko ste puta pili onaj veganski? Ako već niste, svakako preporučujemo da ga probate. Ne sumnjamo da će u nadolazeće zimske dane biti savršen napitak za svako nepce.



Za pripremu veganskog kakaa, potrebna su vam samo četiri sastojka: bademovo mlijeko, organski kakao u prahu, tamna čokolada i zdravo sladilo poput meda kao alternativa za šećer kojeg nastojimo zaobići u širokom luku. 


Nakon što ste mlijeko ugrijali, a čokoladu i med rastopili, dodajte mu veganski šlag od kokosa te veganske sljezove kolačiće, a za sve one u potrazi za “odraslijom“ verzijom ovog popularnog pića, dodajte mu bilo koju vrstu ukusnih likera kao što su Peppermint Schnapps, Baileys ili rum. 


Poslužite ga odmah ili stavite u kuhalo za zagrijavanje, tako da se gosti mogu nesmetano istim poslužiti svakog trena. Ostatke možete pretvoriti u sladoled; dopustite da se ohladi preko noći u hladnjaku, a zatim sljedeći dan zamrznite prema uputama proizvođača sladoleda. Tako zaleđen dodajte u jutarnju kafu ili ga poslužite uz topli brownie kolač.