Palačinke od samo dva sastojka: jaja i banane

PR

Ove palačinke ne sadržavaju gluten niti mlijeko, pa su idealan i omiljen obrok apsolutno svih.

Standardne tradicionalne palačinke nezamjenjivo su jelo, toliko ukusno i mekano da bismo ih mogli jesti svaki dan. Postoji li osoba koja ne voli palačinke? Ne postoji. Palačinke su jedna od najdražih slastica koje volimo jesti kao desert, ali i za doručak. Ali, nažalost postoji jedan problem. Palačinke su jako kalorične i u velikoj količini štetne za naše tijelo. Ne samo zbog toga što ćemo se udebljati koji kilogram, već će naše tijelo i organizam postati tromo i nećemo imati dovoljno energije.


Palačinke od samo dva sastojka: jaja i banane - alternativa koja je neizmjerno zdrava, ukusna, niskokalorična i spremna u samo nekoliko poteza.



Priprema teče tako da bananu zgnječite viljuškom i kada vidite da više nema grudvica, dodate dva jaja i dobro umutite. Smjesa vam mora biti dosta gušća od one za standardne palačinke, ako je prerijetka dodajte još pola banane kako biste je zagustili. Kada ste dobili gušću kompaktnu smjesu, palačinke pecite kao američke otprilike tridesetak sekundi sa svake strane, ali to ćete najbolje procijeniti sami. Bitno je da vam se palačinka ne razlijeva kada je pokušate okrenuti. 



Po završetku palačinke možete namazati čokoladom, marmeladom ili s bilo čime drugim što volite. Ove palačinke ne sadržavaju gluten niti mlijeko, pa su idealan i omiljen obrok apsolutno svih.