Kako pustiti bradu po prvi put?

SNL

Postoji vjerojatnost da ste obdareni “baby face” izgledom i vaše lice nikada neće biti uljepšano bradom. Za one koji ipak imaju tu sreću (nekad i nesreću) da mogu uzgojiti nešto nalik na bradu, spadate u sretnike jer je ovo vrijeme kada djevojke padaju na muškarce s bradom. Ako ste se odlučili kako je došlo vrijeme da i vi uđete u klub modernih muškaraca, izdvojili smo par savjeta poznatog frizera iz Los Angelesa, Christiana Olvere. 



Imajte strpljenja


brada_07 



Možda vam se čini kako u početku jedva raste, izgledate kao pijetao poslije bitke u nelegalnom borilištu, poželite sve obrijati, ali budite uporni. Izdržite, pustite da raste. Za pravu bradu je potrebno bar mjesec dana puštanja i tek onda možete reći kako je sve spremno. 



Prihvatite svrabež


brada_06 



S vašom novom bradom ćete dobiti i novog prijatelja, svrabež. Činit će vam se kao da ste uz bradu dobili i buhe jer će vas svako malo svrbjeti na različitim mjestima. Taj svrab nestaje za sedmicu do deset dana, ali se može i smanjiti ako tu i tamo počešljate bradu.



 Redovno perite bradu


brada_02 



Brada je kao i kosa, treba se prati. Zato, kada se tuširate i šamponirate, baciti koju šaku na vašu bradu i dobro je operite. Nije baš lijepo kada imate neke čudne ostatke u vašoj bradi. 



Omekšajte je


brada_03 



Možda će vam zvučati glupo, ali ulja za omekšavanje brade stvarno postoje i vrlo dobro obavljaju svoj posao.



 Izbjegnite oštro


brada_05_xengzulueta 



Brada ne bi trebala završavati na vašem licu. Neka raste prirodno centimetar,dva iznad vaše Adamove jabučice i tada je možete skratiti trimerom. Niko ne voli oštre prijelaze na čudnim mjestima. 



Oblikujte vaše lice 

Imate okruglo lice? Oblikujte četvrtastu bradu. Svako može pronaći svoju idealnu dužinu i oblik. Ne morate u svemu kopirate lica s postera. Pronađite svoj oblik.


 brada_04