Najbolja fotobomba skriva se na naslovnici albuma legendarnih Beatlesa

getty images, snl

Jedna je od najprepoznatljivijih naslovnica u povijesti glazbe zasigurno je Abbey Road, legendarnih Beatlesa, a čini se kako je na njoj jedna od najboljih fotobomba ikad zabilježenih

Na čuvenoj fotografiji liverpulske četvorke koja prolazi zebru u Londonu sasvim se slučajno našao i turist u pozadini.


Tijekom prethodnih godina fanovi Beatlesa na tom su omotu pronašli nekoliko "skrivenih" detalja, poput onog da je Paul McCartney bos ili parkirane VW bube s tablicama LMW 281F. No obožavatelje kultnog benda najviše je zaintrigirao nepoznat muškarac u pozadini.


Nakon što je otkriven taj detalj, mnogi su se javili tvrdeći da su upravo oni muškarac na fotografiji. 


Nikad nije potvđeno, no većina vjeruje kako je riječ o američkom turistu Paulu Coleu, koji se tamo našao potpuno slučajno.


U intervjuu iz 2004. godine za Daily Mirror, Cole je rekao da je na ulici čekao svoju ženu koja je istraživala muzej. "Vidio sam dosta muzeja. Ostat ću ovdje i vidjeti što se događa vani", prisjetio se što joj je rekao.


"Počeo sam razgovarati s ljudima. Izašao sam van i policajac je sjedio u policijskom autu. Počeo sam razgovarati i s njim.'' Bend je unajmio policajca da blokira promet dok završe snimanje, koje je trajalo ukupno desetak minuta, kako tvrdi fotograf Iain Macmillan. "Sjećam se da smo unajmili policajca da blokira promet dok sam ja stajao na ljestvama i okidao fotografije", rekao je za The Guardian.


Snimanje naslovnice albuma bilo je 1969. godine. Fotografija koju su odabrali bila je jedina u kojoj su imali noge u savršenoj V formaciji. S obzirom na to koliko je vremena uloženo u planiranje fotografije, pravo je malo čudo da se na njoj pronašao nepoznati čovjek u pozadini.


"Slučajno sam digao pogled i vidio te tipove koji su prolazili cestu kao pačići", rekao je Cole te dodao da ih je prozvao hrpom čudaka jer su izgledali "poprilično radikalno za to doba".


Gospodin Cole je tek nakon šest mjeseci, kad se vratio u Ameriku, shvatio čemu je prisustvovao. Slučajno je vidio omot albuma i odmah se prepoznao. "Rekao sam djeci: Uzmite povećalo i vidjet ćete me", prisjetio se.