S dvije kapi ulja eukaliptusa do savršene brade

SNL

Ulje eukaliptusa je ljekovito zahvaljujući protuupalnim, antibakterijski, atiseptičkim i brojnim drugim svojstvima. Ulje eukaliptusa je bezbojno, ali specifičnog okusa i mirisa.

Iako je ljekovito, nije naročito popularno. Ipak, zbog brojnih ljekovitih svojstava postaje sve prisutniji u aromaterapiji i konvencionalnoj medicini.Dolazi nam od drveta eukaliptusa, koje svoje porijeklo ima u Australiji.

...................................

U posljednjih nekoliko vijekova se širi na područja Indije, Europe i Južne Afrike. Ono što je posebno dobro jeste da ovo ulje pomaže da imamo savršenu bradu, posebno se tiče onih koji je dugi niz godina njeguju i već je duža. Ono što prvo moramo naglasiti da, ukoliko želite ovo i sami upotrijebiti i probati na vašoj bradi, morate znati da dvije kapi ovoga pomiješajte sa malom kašičicom nekog ulja jer samo ulje eukaliptusa se ne koristi. 


 

Natrljajte bradu odmah nakon jutarnjeg tuširanja i ostavite da djeluje trideset minuta. 


 


Potom je dobro počešljajte u pravcu prema dole i tako svako jutro. 


 


To će biti dovoljno da dobijete savršeno meku bradu čija će dlaka biti postojanija. Ovo ponavljajte često tokom godine dana kako bi dlaka brade dobila na svojoj punoći. Pored ovoga, nepohodno je da bradu dobro perete šamponom za kosu kako bi saparali prethodno nanešeno ulje na bradu.