Ovo su must have komadi za proljeće 2018.

getty images, snl

Modni trendovi se brzo mijenjaju i ponekad je zaista teško pratiti promjene. Muškarcima je važno da se osjećaju prijatno i udobno u odjeći koju nose.

U ormaru svakog muškarca zasigurno se nalazi nekoliko klasičnih vanvremenskih komada, poput pocijepanog džinsa, sportskih komada u duhu 70-ih i drugih koju su trend i dan danas. Ovog proljeća retro komadi su apsolutni must have.

Zaboravite ono pravilo da se suprotnosti privlače kada je riječ o muškoj modi u sezoni pred nama. Nošenje odjeće u jednoj ili dva do tri tona iste boje, uglavnom je do sada bilo rezervirano za crnu boju i poznati all black outfit. Modni stručnjaci preporučuju tonalno oblačenje u pastelnim bojama (siva i krem) kao i standardne plave nijanse. Kombinujte lagane sakoe s pantalonama uskih nogavica uz patike u istim nijansama. 

Proljeće je promjenljivo godišnje doba, pa se vrlo često može dogoditi da se nakon sunca pojavi vjetar i padne jaka kiša. Zato će vam naravno biti potrebna lijepa i kvalitetna jakna koja će pored funkcionalne svrhe pružiti estetsku nadogradnju vašem stilu. 
Ponekad se događa da kada vidimo nove trendove pomislimo kako dizajneri i trendseteri nisu baš svoje ideje namijenili našem ukusu. Takav slučaj je i s oživljavanjem floralnog dezena, odnosno posebno onog tropskog printa. Međutim, strah je u ovom slučaju neopravdan, jer će vam ovakvi komadi osvježiti izgled i predstaviti vas kao hrabrog modernog muškarca koji se ne boji da eksperimentiše. Košulje i majice s tropskim printom nosite uz jednobojne komade, kao što su tamnije čino pantalone i farmerke.