Koraci koji vode do poslovnog uspjeha

getty images, snl

Postavljanje temelja jedne kompanije nije puno teže od prijave za putovnicu. Ispunite nekoliko obrazaca, pronađete računovođu, otvorite račun u banci, kreirate web stranicu i možete početi. Jedina stvar koja stoji između vas i uspjeha su vaša odlučnost i snaga vaše ideje.

Čak i uz najveću ideju, put od početka do uspješnog poslovanja ispunjen je usponima i padovima. Ovo su možda koraci koji vas dijele do uspjeha.


U konkurentnom svijetu pokretanja kompanije važno je pronaći nekoga na koga se možete pouzdati i osloniti. Bitno je da pronađete osobu koja s vama dijeli iste ciljeve, a posjeduje različite vještine od vaših. Jer osnivanje kompanije može biti jako bolan process, a kada bol dijelite s svojom obitelji, to može imati štetan učinak. Iz tog razloga vam je neophodna osoba na koju se možete osloniti. Raditi s onima koje poznajete, čak i ako su ti ljudi potencijalni suparnici, postao je od vitalnog značaja u novoj ekonomiji. Izgradite mrežu stručnjaka oko sebe s kojima se možete natjecati, ali i osloniti. Ovakav duh saradnje je na današnjem tržištu više nego plodonosan.Živimo u svijetu u kojem društvene mreže i blogovi omogućuju kompanijama pristup novoj publici, a istodobno ih ostavljaju ranjivim. Jer komentari i pritužbe mogu uništiti sliku o vašoj kompaniji koju gradite dugo. Pozitivna stvar korištenja društvenih mreža u poslovne svrhe je što ste u mogućnosti izgraditi pozitivan marketing bez velikih troškova. Važno je da ne zaboravite ulagati u sebe. Potrošite novac na obrazovanje i edukaciju vašeg osoblja ili dobru opremu, to su dugoročne investicije.