Cynthia Nixon iz serije "Seks i grad" se kandiduje za guvernerku New Yorka

PR

Čuvena Miranda Hobs se pridružila trci za najvišu funkciju u ovoj američkoj državi.

Dok je ostatak glumačke postave serije Seks i grad bio zauzet raspravama na Instagramu, ona se polako zagrijevala za kandidovanje za guvernerku New Yorka i u ponedjeljak se pridružila trci za najvišu funkciju u ovoj američkoj državi.Cynthia je prvo najavila kandidaturu preko videa na Twitteru. «Volim New York i danas objavljujem svoju kandidaturu za guvernerku», prvo je izjavila Cynthia na Twitteru.


U tom kratkom videu, koji na momente podsjeća na uvodnu špicu serije Seks i grad, ona prolazi ulicama New Yorka, ali umjesto samba muzike, čuje se inspirativni monolog o okončanju nejednakosti, poboljšanju državnog obrazovanja i sređivanju newyorškog javnog prijevoza koji sve više propada.


«Naši lideri su nas iznevjerili. Muka nam je od političara kojima je više stalo do naslova i moći, nego do nas «, kaže ona u dvominutnom klipu.Cynthia Nixon je rođena u New Yorku i pored uloge Mirande Hobs koja joj je obilježila glumačku karijeru i nagrada Emy, Gremy i Tony, poznata je po svom aktivizmu u oblasti LGBTQ prava, državnog školskog sistema i davanju podrške aktuelnom gradonačelniku New Yorka, Bill de Blasiou, koga smatraju najvećim protivnikom guvernera New Yorka Endrua Komoa.