Ove aplikacije pomažu vam lakše ispunjavanje svakodnevnih obaveza

getty images, snl

Danas kada ne možemo da zamislimo ni nekoliko sati bez telefona i prelistavanja omiljenih aplikacija, valja se i podsjetiti koji to alati nam mogu olakšati svakodnevno funkcioniranje i pomoći da neke stvari uradimo na lakši način.

U nastavku vam predstavljamo korisne aplikacija zahvaljujući kojima ćete se mnogo lakše organizirati i ispunjavati svakodnevne obaveze.


Habitica


Nije jednostavno slijepo se držati zacrtanog plana. Nekada nas u tome spriječe druge obaveze, nekada nepredviđene okolnosti, a nekada nedostatak dosljednosti. Uz aplikacije poput ove, ciljevi i zadaci imaju potpuno novi oblik. Ispunjavanjem svih obaveza koje ste sami upisali osvajate poene i otključavate nove nivoe zanimljive igrice. Ne samo što će vas sistem navoditi da se pridržavate svega isplaniranog, nego ćete se usput i zabavljati. Sa svakim novim ostvarenjem plana otključavaju se nove funkcionalnosti, za koje niste ni znali da postoje.


Habit and Goal tracker


Ova aplikacija prati različite ciljeve koje postavljate sebi i, u skladu s njima, obavještava vas o napretku i načinima da ih ispunite.

Kako ispunjavate pojedine obaveze, tako ćete kao nagradu dobivati novo saznanje i različite zanimljive informacije koje vam mogu biti korisne na dnevnom nivou. Prednost aplikacije Habit jeste i to što se ne odnosi samo na vaše poslovne ciljeve, već uz pomoć nje možete pratiti i lični napredak i sve ono što ste isplanirali, ali još niste stigli da ostvarite.


Fabulous Motivate Me


Iako je primjenljiva za oba pola, i dalje je više koriste žene.

Možete je iskoristiti za poslovne obaveze, ali imajući u vidu njene brojne mogućnosti, može vam biti korisnija za uspostavljanje životnog balansa. Između ostalog, tu su praćenje vašeg bioritma, dnevnih zaduženja, kao i posebne sekcije, poput kutka za inspiraciju i preporuka za meditaciju. Vedre boje i dizajn ove aplikacije vas pozivaju i daju vam pozitivnu energiju za vrijeme korištenja. Pronađite je, instalirajte, isprobajte i uvjerite se i sami da vam jedna aplikacija može promijeniti raspoloženje.


7 weeks


Znate li da je sedam nedjelja dovoljno da potpuno promijenite postojeće navike i steknete nove?


Ova odlično osmišljena aplikacija vam pomaže da u tom roku ostvarite sve što ste zacrtali i da vas navede na to da vam nešto drugo pređe u naviku. Svakoga dana dobivat ćete po jedan zadatak, koji će vas voditi korak bliže ostvarenju plana, što će vam usput ulijevati motivaciju, dobru energiju i vjeru u sebe. Ključ uspjeha je u tome da naučite kako da organizirate svoje vrijeme, napravite plan i njega se pridržavate. Velike kompanije plaćaju stručnjake da organiziraju vrijeme i prate uspješnost njihovih timova, za što vam je potrebno obrazovanje, ali i talenat. Ako vam se čini da u sebi imate potencijal za postizanje velikih ciljeva pažljivim planiranjem, upišite obuku za projektni menadžment i počnite da tražite posao u kome ćete i sami uživati i koji vam je u prirodi.