Američki arhitekta i vlasnika brenda Off-White imenovan je novim kreativnim direktorom muške linije Louis Vuitton.

Virgil Abloh prešao je dug put do pozicije kreativnog direktora muške linije Louis Vuitton. U početku je Virgil bio kreativni direktor američkog repera Kanyea Westa, zatim finalista LVMH nagrade za mlade dizajnere u 2015. godini. 


Danas je jedan od najutjecajnijih dizajnera. Vlasnik luksuznog streetwear brenda Off-White, osnovanog prije pet godina, prvi je Afroamerikanac koji se našao na čelu ove francuske modne institucije, a njegovo streetwear usmjerenje savršeno će se nastaviti na kreativnu viziju bivšeg kreativnog direktora muške linije Kima Jonesa. Iako se već neko dulje vrijeme šuškalo da će ga zamijeniti upravo Abloh, ova je vijest izazvala pravo ludilo na društvenim mrežama koje je zakuhao sam dizajner, objavivši samo fotografiju Louis Vuitton kovčega na svojem Instagram profilu bez popratnog teksta.


Ovo imenovanje za dizajnera znači preseljenje u Pariz, a za Louis Vuitton, barem što se muškaraca tiče, znači još veće isprepletanje luksuzne mode i streetweara. Nema sumnje kako će 37-godišnjak s lakoćom stupiti na svoju novu poziciju te grupaciji LVMH, u čijem je vlasništvu modna kuća, donijeti i pojačanje na bankovnom računu.