Detalji na koje trebate obratiti pažnju ukoliko ste pozvani na vjenčanje

getty images, snl

Sigurno ovog proljeća imate barem jedno vjenčanje, a ako ste u nedoumici kako se treba obući za takve događaje, mi vam pomoći. Kako biste zablistali, usvojite samo nekoliko modnih pravila koja trebate poštivati kada su vjenčanja u pitanju.

Za početak pogledajte pozivnicu i saznajte o kakvom se vjenčanju radi. Da li je u pitanju klasično, tradicionalno vjenčanje ili je tematsko. Ne dešava se često, ali može se dogoditi da u pozivnici posebno bude naglašen određeni dress code u kojem je neki detalj obavezan.


Nakon što ste saznali o kakvom vjenčanju se radi, druga stvar na koju morate pripaziti, je i vrijeme održavanja vjenčanja. Vaše odabir odjeće se može promijeniti ukoliko se radi o cjelodnevnoj ili samo večernjoj svečanosti. Isto tako bitna informacija je da li je svečanost na otvorenom ili se održava u nekoj sali. 
Kada su formalna vjenčanja u pitanju bilo bi dobro obući sofisticirana odjela sa elegantnim modnim dodacima. Obratite pažnju na boju odjela, jer upravo boja odjela radi razliku između formalnog i polu-formalnog odijevanja za vjenčanja. Uvijek birajte tamnija odjela, kako bi potpuno pogodili stil koji se zahtjeva. Nosite isključivo bijele košulje, sa spuštenim ovratnikom i atraktivnom kravatom. 


Na vjenčanju se po bontonu ne nosi crna kravata (osim u slučajevima kad nosite smoking). Nosite li popularni modni minimalizam - crno odijelo i bijelu košulju, kombinirajte kravatu u primjerice crvenoj boji. U slučaju da vam se to ne sviđa, bolje je kombinirati odijelo i košulju bez kravate.Popularne boje su i teget i siva, ali i smeđa boja koja polako dobija svoje mjesto pod suncem. Karo šara ili pak pruge dobrar su izbor za one hrabrije, a isto važi i za upečatljive kravate, leptir mašne ili košulje jarkih boja.