Pivo ima isti učinak kao paracetamol

SNL

Pivo je pjenušavo osvježavajuće piće s relativno malim sadržajem alkohola i karakteristične arome po hmelju, a dobiva se alkoholnim vrenjem pivske sladovine pomoću pivskog kvasca. Najstarije je i najraširenije alkoholno piće na svijetu te ima veliki nutritivni značaj za čovjeka.

Samoliječenje alkoholom problematično je i zabrinjavajuće, ali novo istraživanje pronašlo je slučaj u kojemu pivo može biti učinkovitije od uobičajenih lijekova.Prema istraživačima na Sveučilištu Greenwich u Engleskoj, dva ili tri piva mogu biti djelotvornija protiv bolova od analgetika paracetamola. Istraživanje je objavljeno u časopisu Journal of Pain.
Istraživači su analizirali rezultate 18 prethodnih istraživanja koja su uključivala 400 ispitanika. Zaključili su da 0.8 promila, što je otprilike tri ili četiri pića za većinu ljudi, može smanjiti bol do 25 posto.
To se može usporediti s opioidnim lijekovima kao što je kodein, a učinak je snažniji od paracetamola”, rekao je autor istraživanja Trevor Thompson za Tucson News Now.Prije nego što postanete previše uzbuđeni, morate znati da liječenje boli pivom može biti štetno ako se gleda dugoročno. Thompson je naglasio da je korištenje alkohola kao lijeka štetnije od bilo čega.