Zašto je masturbiranje zdravo?

getty images, snl

Da bismo potpuno uživali u seksu, moramo prvo da upoznamo svoje tijelo, ali i svoje seksualne potrebe, što nam prija, a što ne.

Mnogobrojna istraživanja pokazala su da seks pomaže u stresnim situacijama. Dokazano je da isti učinak ima i masturbacija. Naime, tijekom seksa ili masturbacije organizam ispušta koktel hormona koji umiruju tijelo, a samim time ublažavaju stres i nervozu. Stručnjaci masturbaciju povezuju i s kardiovaskularnim zdravljem, kao i s manjim rizikom od nastajanja dijabetesa tipa 2. Masturbacija je jedan od najboljih prirodnih lijekova protiv nesanice. 


Mnogi čak nesvjesno pribjegavaju masturbaciji nakon kaotičnog dana jer ih to smiruje i pomaže im da zaspu. Zahvaljujući hormonima koji se otpuštaju tijekom seksualnog čina, ali i masturbacije (posebno tijekom orgazma), imunitet postaje jači. To znači da ste manje podložni različitim bolestima. Takve blagodati potvrdilo je nekoliko istraživanja znanstvenika iz raznih krajeva svijeta.
U vremenu ekonomske krize malo je toga što možemo sebi da priuštimo. Pivo s ortacima uz sport na TV-u, također košta. Zato, poklonite sebi orgazam. Ili orgazme... ništa ne košta, a tako prija.