Kako nositi teksas jaknu ovog proljeća

getty images, snl

Dobra teksas jakna bi trebalo da se nalazi u svakom muškom ormaru. Ali, naravno pri tom ne mislimo na tip jakne koju ste nosili u srednjoj školi.

Pri samom izboru jakne trebalo bi da krenete od materijala i naravno od toga da li vam ta jakna dobro stoji. Stari, vrećasti modeli iz 80-ih godina ne izgledaju baš laskavo. Mislite o jakni kao zameni za kardigan ili džemper. Jakna bi trebalo da vam bude udobna, taman toliko da možete, ukoliko baš želite, da ispod nje nosite džemper.  Kvalitetnu teksas jaknu možete da nosite i ispod feblje jakne, ili čak ispod prskluka. Ukoliko niste fan, krutog materijala kao što je teksas, uvek možete da potražite jakne koje u sebi imaju malo elastina.

Evo nekoliko klasičnih prijedloga kako i vi možete iskombinirati ovaj kultni modni komad s ostatkom vašeg garderobera.


Crna teksas jakna


Crna je ove godine posebno aktuelna, mada za one koji ne vole, uvijek je. Bitno je pronaći onu koja nama odgovora, a mislimo na kroj i boju. Možeto biti i tamno siva kao na našem primjeru. Ovakva uvijek odgovara maslinasto zelenim kombinacijama, ali vi ipak svoje birate. Može to biti i bijela, crvena ili crna. 


Futrovane teksas jakne


Trend ovih jakni, vjerovatno nikada neće proći što je dobro jer, sigurni smo , da imamo jednu takvu u ormaru. Idealna je za iznenadne svježije dane koji nam znaju banuti. Nju možete kobinirati čak i sa kratkom majicom jer je jakna poprilično topla, a neka to bude bijela boja. 
Folarali na teksas jaknama


Florali na jaknama su se prvi put pojavili prije četiri godine i mišljenja su bila podijeljena. Ove godine su ultimativni trend kojeg morate ( ako niste ) nositi. Vrijedit će sigurno još dvije ili tri godine.