Amal Clooney na naslovnici Voguea

ANNIE LEIBOVITZ

Miljenica svjetske javnosti još se jednom našla u fokusu medija. Naime, otkako su objavljene prve fotografije koje će krasiti svibanjsko izdanje američkog časopisa Vogue, o njima se ne prestaje pričati. Lijepa supruga Georgea Clooneyja te majka blizanaca Elle i Alexandera zasjala je na naslovnici Voguea.

Amal Clooney je prvenstveno etablirana odvjetnica i uspješna poslovna žena, specijalizirana za pitanje izbjeglica i međunarodnih sukoba, a tek onda ikona stila i žena neupitne elegancije.

Dodajmo i da je Amal jedina žena koja je uspjela oboriti s nogu nekada zakletog neženju pa su se tako njih dvoje vjenčali u rujnu 2014. u Veneciji, a nakon nešto više od dvije godine braka objavili su da će postati roditelji.
Svaki njezin korak prati se i zbog njezina sjajnog modnog stila te je uvijek zanimljiva modnim znalcima. Upravo zbog svega nabrojanoga odabrana je za lice s naslovnice Voguea. Naime, u intervjuu koji je dala uz popratni editorijal, Amal je pričala o tome kako balansira između posla i privatnog života, koliko joj je važna moda, o svom aktivizmu za ženska prava i sigurnost, a otkrila je i kako je izgledala Georgeova prosidba. Otkrila je i da su njihova dječica već izgovorila svoje prve riječi.

"Bude tu 'mama' i tata', a George je bio vrlo nježan pokušavajući me uvjeriti da su prvo rekli 'mama', kazala je Amal uz koju je tijekom intervjua cijelo vrijeme bio i George. Stala je pred objektiv slavne fotografkinje Annie Leibovitz, a sitlizirala ju se Tonne Goodman.