Nova silueta inspirisana mrežom: Adidas Deerupt

PR

Otkako se pojavio, novi model adidas Originals patika Deerupt zatresao je svjetsku modnu scenu i okupirao Instagram profile trendsetera diljem svijeta. Spajajući prošlost s modernim dizajnom, nova Deerupt patika oblikovana je tako da ističe minimalizam i odvažnost, a motiv mrežastog uzorka provlači kroz cijelu siluetu tenisice odajući počast arhivskim Adidas korijenima.

Adidas Originals nedavno je predstavio najnoviji model - Deerupt, koji na savremen i inovativan način predstavlja nasljeđe brenda. Dizajneri ove patike odvažnog i minimalističkog izgleda, inspiraciju su pronašli u prošlosti, koristeći mrežu kao nadahnuće. Iako nov i neobičan, profil ove siluete i dalje je u skladu s filozofijom brenda Adidas. Mreža kao osnovni princip dizajna, pored historije i tradicije, ilustruje i urbano planiranje, arhitekturu i prirodu.
Prvenstveno upotrebljena na Adidas siluetama za trčanje iz 1980-ih godina i ključni detalj New York runner i Marathon Training modela, mreža sada obuhvata čitavu Deerupt siluetu - predimenzionirana je, neobičnih proporcija i jarkih boja.
Deerupt se odlikuje izuzetno laganom konstrukcijom sa rastezljivim gornjištem, uz unutrašnjost koja osigurava potpunu stabilnost stopala i pruža mu svu neophodnu podršku.
Novi model, snažnog i autentičnog vizualnog identiteta, dolazi u jedinstvenoj Solar Bird paleti, kombinujući dvije legendarne nijanse brenda adidas - Solar Red i Bluebird. Model možete pronaći u BUZZ shopu u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Banjaluci, Bijeljini kao i u online shopu www.buzzsneakers.com