Abercrombie & Fitch: Nova kolekcija inspirirana nautičkim stilom JFK-a

getty images, snl

Nakon što se na vlastitoj inauguraciji pojavio u kombinaciji koja je zgrozila poznavatelje mode, John Fitzgerlad Kennedy nikada više nije ponovio istu grešku i danas ga se pamti kao jednog od najelegantinijh stanovnika Bijele kuće.

Prije nego što se počeo agresivno reklamirati (i prodavati) tinejdžerima koje izuzetno pale benidarne krpice, Abercrombie & Fitch je nekada bio jedan od velikih američkih brendova. U pokušaju povratka na stare staze, A&F je predstavio novu kolekciju koju je inspirirao predsjednik John F. Kennedy, koji je nekoć nosio njihove hlače.
Abercrombie je stare originalne JFK kaki-hlače kupio za vlastitu arhivu na aukciji u Londonu, a zatim je taj isti dizajn predstavio u novoj kolekciji za široke mase.

I nove su 100 posto pamučne s toniranim prošivom, labavog su kroja, visoke u struku i ravnih nogavica. U Americi ih A&F prodaje za 98 dolara, dok se za europsko tržište prodaju po 114 €. U kolekciji ima više komada inspiriranih JFK-ovim bezvremenskim cool izgledom sutedna s Istočne obale SAD-a. To uključuje kupaće gaće, flisane hooodice s logotipom A & F “Sailing Club”, jedriličarska jakna s logotipom A & F, crveno-bijelo-plave majice i još mnogo toga.

Nabavite li neki komad iz nove kolekcije, nije isključeno da ćete se barem na trenutak osjećati svježe kao JFK kad je jedrio s Jackie… ili Marilyn, ovisno o dobu dana.