Gianluigi Buffon mora se ispričati sucu Michaelu Oliveru

getty images, snl

Prošlo je skoro tjedan dana od užasne svađe između Gianluigi Buffona i engleskog suca Michala Olivera. Podsjetimo, Buffon je isključen nakon što je sudac Oliver pokazao na bijelu točku u sudačkoj nadoknadi poslije kontakta Benatije i Lucasa Vasqueza. Buffon je vrlo žustro reagirao i zaradio isključenje, a nakon utakmice je izjavio da Oliver ''umjesto srca ima torbu smeća''.

Nakon što se prašina malo slegla, Buffon ne žali ni jednu riječ. Zapravo, stvar se pogoršava nakon njegove nove izjave: ''Sadržaj ostaje isti i ja stojim iza svega što sam rekao'', izjavio je kapetan Juvea za talijansku televiziju te nadodao: ''Rekao bih im sve opet, možda drugačijim rječnikom i civiliziranije. Ali izjave ostaju.''


Buffon je dodao: “Previše je mlad, da služi ovakvu utakmicu. Ljepota, neobjašnjiva priroda nogometa, znači da se ovaj mladić nažalost našao u situaciji koja je bila previše složena i prevelika da bi se mogao suočiti s njom."


Engleskog suca su žestoko kritizirali igrači talijanskog velikana, ali i pojedini mediji na ''čizmi'', te navijači torinske Stare dame. Britanski mediji navode kako je Oliverova supruga Lucy dobila brojne prijetnje nakon što je na društvenim mrežama objavljen njezin broj mobitela.


Policija istražuje i navode kako je nekoliko mladića lupalo na vrata kuće bračnog para i uzvikivalo razne uvrede kroz otvor za poštu. Lucy Oliver je dobila prijetnje i putem društvenih mreža.


Gospođa Oliver također se bavi suđenjem i to na utakmicama engleskog prvenstva nogometašica, te nižerazrednih muških engleskih klubova. Udruženje profesionalnih sudaca engleske Premierlige podržalo je Olivera i osudilo vrijeđanje njegove supruge.

''Možete pronaći način da govorite, ispravno ili pogrešno, što se ponekad može činiti prekomjernim – ali to sam ja, Gigi Buffon'', objasnio je vratar Juventusa.Iako Buffon ne bi smio biti izravno odgovoran za akcije drugih, nema sumnje da je imao ulogu u igri. Njegovi komentari od prošle srijede bili su nemarni i štetni. Za igrača koji je bio uzor na i izvan terena za više od 20 godina, trebao bi znati bolje.

Mnogobrojni igrači i ljudi van terena osudili su Buffonovu reakciju i stavili mu do znanja da ne može kriviti emociju sporta zbog svoje nepromišljenosti. Kako bi ostao No.1 Buffon se mora ispričati sucu.