Uskoro izlazi autobiografija neponovljivog Princea

getty images, snl

Prince je, punim imenom Prince Rogers Nelson, rođen 7. lipnja 1958. u Minneapolisu, a njegov je rad utjecao na živote mnogih. Još od malih nogu znao je koja je njegova prava ljubav, a tijekom svoje bogate karijere Prince je itekako zaslužio titulu jednog od najpopularnijih i najutjecajnijih glazbenika našeg doba. Njegovim glazbenim stilom dominirali su pop, R&B, funk i soul s primjesama drugih stilova (novi val, rock, blues, jazz i hip-hop), a u svojoj je dugoj i bogatoj karijeri napisao preko tisuću pjesama.

Glazbeni virtuoz sam je pisao, skladao i producirao potpuno samostalno, a poznat je i po tome što je tijekom snimanja sam odsvirao većinu instrumenata.

Status svjetske zvijezde stekao je nakon što je 1982. godine objavio album '1999'. Tijekom karijere prodao je više od 100 milijuna ploča, a dobitnik je Oscara u kategoriji 'Best Original Score za Purple Rain 1985. godine. Dobitnik je sedam Grammyja i jednog Zlatnog globusa.  2007.godine nastupao je na Super Bowlu što je bila jedna od najvećih izvedbi uživo ikada. Godine 2004. uvršten je u Rock and Roll Hall of Fame, a Rolling Stone ga je na listi 100 najboljih umjetnika svih vremena uvrstio na 27. mjesto.Kako je Esther Newberg objavila, Princeova autobiografija bi trebala izaći ove godine. Glazbenik je radio s Danom Piepenbringom na svojoj knjizi i to je radio u svojoj posljednjoj godini života. Neposredno prije njegove smrti 2016. godine Prince je potpisao ugovor s izdavačem koji će objaviti priču o njegovom životu, ali problem je ležao u tome što je on uspio poslati samo 50 stranica nacrta same knjige. Kao što je već Newberg napomenula, konačna verzija knjige će sadržavati slike s rukopisnim tekstom samoga Princea, a samu autobiografiju je nazvala neobičnim poetskim putovanjem kroz njegovu sudbinu i kreativnost.