Parfemi koje preporučujemo za sljedeća dva mjeseca

Kako često volimo testirati nove parfemske proizvode, tako je bilo i ovoga puta. Često imamo običaj da to budu posebno odabrani, sada smo to uradili na drugačiji način. Slučajnim odabirom smo testirali deset parfema, a izdvojili pet.

Možda je teško onome ko nema mogućnosti da često ode da vidiu svojoj blizini da postoji li novi parfem s kojim bi se oduševio, da li zbog toga što živi u gradu gdje ne može fizički doći do proizvoda ili jednostavno nema vremena, mi smo se odlučili još jednom pomoći. Naime, svaki muškarac ima različit ukus, a svaki od njih se razlikuje po karakteru i drugim osobinama, zašto upravo postoje različiti parfemi i čime se njihova različitost definira. 


Dok parfumerija Plaza ne pokrene prvi online specijalizirani portal, do tada ćemo pričekati i sa zadovoljstvom probati i preporučivati šta ima novog ili šta izdvajamo. Ovih pet komada koji su nas oduševili su nešto što preporučujemo da jedan muškarac ima u svakodnevnoj upotrebi. 


Oud & Bergamot Rich Extrait od Jo Malone London je orijentalni miris za žene i muškarce. Ovo je novi parfem. Oud & Bergamot Rich Extrait je predstavljen 2017. U kompoziciji parfema učestvuju sljedeće note: Bergamot, Narandža, Agar ili oud i Amber.


Acqua Di Gio Absolu od Giorgio Armani je drveni aromatični miris za muškarce. Ovo je novi parfem. Acqua Di Gio Absolu je predstavljen 2018. Parfem je kreirao Alberto Morillas. Gornje note su Voćne note, Bergamot i Morske note; srednje note su Geranium, lavanda i Ruzmarin; bazne note su pačuli, Drvene note, Labdanum i Mahune Tonke.


Burberry lansira Mr. Burberry Indigo u 2018. godini kao svježe proljetno i opušteno izdanje mirisa Mr. Burberry iz 2016. Nakon Mr. Burberry Eau de Parfum izdanja iz 2017. godine, intenzivnijeg i toplijeg, nova verzija predstavlja energičnu interpretaciju svježeg povjetarca Engleske obale. Mr. Burberry Indigo sadrži citrusne, aromtične i drvene note. Limun i ružmarin u vrhu vode do aromatičnog srca lista ljubičice i ulja mente. U bazi se nalaze topliji akordi ambera i hrastove mahovine. Kreator ove linije je parfimer Francis Kurkdjian. Dizajn bočice predstavlja omaž legendarnom Burberry mantilu. Cannabis od Malin+Goetz je aromatični fougere miris za žene i muškarce. Cannabis je predstavljen 2014. Gornje note su Smokva i Biber; srednje note su Narandža i Limun; bazne note su Sandalovo drvo i pačuli.


GLAVNI AKORDI puderaste note balzamično drvene note kisele note slatke note Vio Volta od D.S. & Durga je drveni miris za žene i muškarce. Ovo je novi parfem. Vio Volta je predstavljen 2017. Parfem je kreirao David Seth Moltz. U kompoziciji parfema učestvuju sljedeće note: Amberwood, Kedar, Tamjan, pačuli, Ljubičica i Rabarbara.