Adidas trenerka ne izlazi iz mode

getty images, snl

Svi modeli tenisica Adidas Originals nisu jedino što se izvlači iz trendova prošlosti. Iako za mnoge nikad nisu ni izašle iz upotrebe, trenirke s tri karakteristične crte ili majice s kapuljačom s poznatim Adidas logom još su jednom postale dio street style kombinacija.

Prvi put se to dogodilo 70-ih godina, kada se trenerka, inače isključivo nošena prije ili poslije sportske aktivnosti, počela uvlačiti u dnevne kombinacije. Prvo samo one casual, kućne, a zatim i u drugim prilikama. Tome je pogodovalo i jačanje fitness svijesti, razvijanje ponude sportskih brendova, ali i hip-hop kultura kojoj su ovi komadi bili dio uniforme i stila. S obzirom na upečatljivost dizajna, Adidasovi komadi su ostavili najviše traga.

Već neko vrijeme, nošenje uparenih kompleta gornjeg i donjeg dijela trenerki, bolje je ostaviti penzionerima i ljudima u staračkom domu ili pravim atletama...

Međutim, stvari su se brzo preokrenule i odjednom, trenerke više nisu namijenje samo njima. Da li ovo možemo prepisati nostalgiji ili posljednjim atletskim dostignućima velikih sportista, možda jednostavnom stavu da ove godine sve ide, ali iznenada, kompleti trenerki jednostavno djeluju kao prava stvar. Ako se opredijelite za ovakav pravac, možete podići cjelokupan stil s redizajniranim modelom legendarne trenerke kompanije Adidas.
SST predstavlja skraćeno ime, naravno, iza "Superstar" linije, koja donosi klasičan izgled s tri linije i uvodi ga u modernu eru. Ovaj komplet može biti veoma lako rasparen i nošen pojedinačno, ali zaista, daleko je zabavnije kada su oba dijela zajedno. Sada ćemo vam objasniti zašto je nova verzija ikonične linije vrijedna mjesta u vašem ormaru.

Donji i gornji dijelovi trenerke postaju sve moderniji i mogu biti uklopljeni s gotovo svim vrstama stilova. Prema tome, kupovina kompleta čiji se dijelovi potpuno uklapaju, označava da na raspolaganju posjedujete dva dijela čije komponente možete nositi razdvojeno, odnosno imate dva odjevna predmeta koje svaki čovjek sa stilom mora posjedovati.

Ovakva vrsta mješanja i uklapanja vibracija, ili kako god to želite da nazovete, upravo je ono što oblačenje muškaraca ove godine čini interesantnim. Gornji dio nove/stare Adidas trenerke možete nositi s farmericama. Donji dio ovog kompleta možete upariti s majicom ili teksas jaknom za prelazni period. S druge strane, kada to poželite, nosite ih zajedno, što predstavlja ultimativni izbor.

Nošenje kompleta trenerke ne predstavlja malu stvar. Ono se, u običnom žargonu, vezuje za aktivnost, pokret, deklarisanje da znate što se dešava i sve što radite, radite s dobrim razlogom. Ovakav stil nije za one koji nisu spremni da budu drugačiji.