Twitter ostvario dobit drugi kvartal zaredom

getty images, snl

Prihodi Twittera iznosili su u prvom tromjesečju ove godine 665 milijuna dolara, 21 posto više nego godinu dana prije, pa je ta društvena mreža ostvarila drugu kvartalnu dobit zaredom.

Prema u srijedu objavljenom poslovnom izvješću, dobit Twittera iznosila je u proteklom tromjesečju 61 milijun dolara, dok je godinu dana prije kompanija poslovala s gubitkom od 61,6 milijuna. To je tek druga kvartalna dobit te društvene mreže u njezinoj 12-godišnjoj povijesti.

Twitter je, također, objavio da je broj njegovih aktivnih mjesečnih korisnika u proteklom tromjesečju dosegnuo 336 milijuna, šest milijuna više nego u prethodnom kvartalu, dok je u prvom tromjesečju prošle godine imao 327 milijuna korisnika.

Gotovo sav taj rast dolazi s tržišta izvan SAD-a. Tako je u proteklom tromjesečju broj korisnika s tih tržišta porastao za pet milijuna, pet puta više nego u SAD-u. Stoga su i prihodi s tih tržišta porasli snažnih 53 posto na godišnjoj razini, pa sada čine 48 posto ukupnih prihoda Twittera.

Na tržištu u SAD-u prihodi te društvene mreže porasli su skromnih 2 posto na godišnjoj razini, premda predsjednik SAD-a Donald Trump svakodnevnim porukama pridonosi popularnosti te društvene mreže.

Twitter, koji korisnicima omogućuje slanje poruka do maksimalno 280 znakova, među najpoznatijim je društvenim mrežama u svijetu, a koriste ga političari, mnoge poznate zvijezde s filmske i glazbene scene, aktivisti...

Međutim, ta kompanija ne uspijeva rasti tako brzo kao Facebook, najveća društvena mreža u svijetu s više od 2,2 milijarde korisnika.