Kako spasiti rijetku kosu

getty images, snl

Gubit ćete kosu. Možda ne sve, ali barem nešto od toga. Ovo je činjenica.

Rijetka kosa je univerzalna stvarnost. Neka vam bude jasno: Nema srama u gubitku kose. Mnogi muškarci su odlučili prepustiti se tom procesu. Čak i ako poduzmete određene mjere, nećete izgledati kao kad vam je bilo 18 godina. S obzirom na sve te činjenice, najbolja stvar koju možete učiniti jest usvajanje nekih novih proizvoda, a možda čak i novi stil, kako biste se prilagodili promjeni.


Pažljivo odaberite frizuru


Kako bi se novonastala situacija na tjemenu što manje uočavala, birajte duže frizure i izbjegavajte kratko šišanje. Skratite li, i previše stanjite svoju kosu, privući ćete više pažnje nego što biste u slučaju da ju ostavite malo dužom.


Koristite pažljivo birane proizvode


Koristite šampone prilagođene učestalijoj upotrebi, koji neće iritirati i nadraživati tjeme. Postepeno uvodite pravilo rjeđeg pranja kako se tjeme ne bi dodatno mastilo.


Ne zazirite od razbarušenog izgleda


Iako gubite kosu, ne odustajte od razbarušenih frizura koje će zapravo učiniti manje štete od toga da se ošišate na izrazito kratko. Izbjegavajte korištenje gelova jer oni dodatno isušuju i oštećuju kosu. Umjesto toga radije koristite sprej za kosu od morske vode - tako ćete lakše, prirodnije i zdravije stilizirati svoju frizuru.