Vansice - vječni modni trend

getty images, Siena Mae Allison

Modni trendovi se konstantno mijenjaju. Neki traju duže, neki malo kraće, ali jedno je sigurno, Vansice su vječni modni trend.

Ipak, da je na sceni s jednim modelom moguće opstati čak 50-ak godina, dokazuju dva velika imena u svijetu lifestylea. Prije svih, to je za rukom pošlo modnom gigantu Adidas, čiji je Superstar model, po prvi puta lansiran davne 1969. godine, proteklih sezona po mnogim istraživanjima proglašen planetarno najtraženijim i najpopularnijim tenisicama. Ove sezone, istom fenomenu svjedočimo zahvaljujući Vansu i njihovom kultnom modelu Old Skool. 


Prve "vansice" mogle su se kupiti 1966. u kalifornijskom Anaheimu, a djelo su ideje i ruku braće Paula i Jima Van Dorena koji su se udružili s pratnerima Gordonom Lee i Sergeom Deliom. U početku je njihova tvornica proizvodila gumu pod nazivom The Van Doren Rubber Company. Počeli su izrađivati tenisice za skejtere koje su se izrađivale po narudžbi.


Već prvog dana kada su otvorili prodaju, tenisice je kupilo 12 kupaca. Vansice su proslavili skateri i kalifornijska scena 70-ih godina prošlog stoljeća, no danas Vans uspješno vlada od lifestylea do high fashiona, što ga odmiče od etikete isključivo skaterskog brenda.

Dokaz tomu su brojne poznate ličnosti koje svoje stayling redovno upotpunjavaju Old Skool modelom tenisica koje se s lakoćom uklapaju u sve modne stilove.


Ovaj najprodavaniji i najprepoznatljiviji Vansov model, s bijelim đonom i krivudavom crtom, tijekom godina izašao je u bezbroj varijacija, boja i uzoraka. 


Vansice su ove godine osvježene novim bojama. Njihov prepoznatljivi kockasti uzorak je dobio nove nijanse od crvene, žute, do zelene. Idealne su za tople vremenske uvijete, a vjerujemo da ćemo ih uskoro vidjeti i na Brooklynu Beckhamu i Franku Oceanu, poznatim ljubiteljima ovog brenda.