Kako reći da želimo samo sex za jednu noć?

getty images, snl

Svaka žena koja je izlazila s muškarcima u nekom je trenutku zasigurno rekla nešto poput: "Da mi je barem rekao da ne želi ništa ozbiljno". A ponekad je se dešava suprotni scenarij: "Nisam mislila da želi nešto ozbiljno, mislila sam da je ovo samo sex za jednu noć".

Postoji razlog zašto je u mnogim filmovima prva rečenica kada se upoznaju otac i dečko djevojke: "Kakve su ti namjere s mojom kćerkom?". Znajući odgovor na ovo pitanje, sprječavaju se moguća ljubavna razočarenja.


Ako želiš samo vezu bez obaveza, moraš imati na umu da nitko ne voli biti povrijeđen i ako se lako vežeš, nemoj ni pokušavati uspostaviti takvu vezu. Nije vrijedno i nije za svakoga. Ali za početak trebate zajednički dogovor, ako želite da uspije.

Suprotno popularnom (muškom) mišljenju, žene ne pokušavaju očajnički uhvatiti muškarca i natjerati ga da se obveže na duže staze. Zapravo, sada kada žene više nisu ekonomski ovisne o muškarcima, puno su manje motivirane da vas nagovaraju na brak. Odnos između dva partnera je mnogo ljepši i bolji kada obje strane žele iste stvari.

Ako ste doživjeli sex za jednu noć, a nakon toga niste dobili poruku ni poziv, ne očajavajte i ne analizirajte. Nejavljanje također treba slušati. Nekada je i nejavljanje vrlo jasna i glasna poruka koja govori da li nekome stalo i misli li na tebe. Ne treba ti netko napisati Ilijadu i Odiseju, dovoljno je nekoliko riječi.

Kada nekoga želimo zna se dogoditi da ne slušamo to da netko nije spreman za neki korak jer mi to tako jako želimo da mislimo samo zato što to želimo tako jako da će se to i dogoditi. Ali neće. Samo zato što mi osjećamo nešto svemirski lijepo, dobro, ugodno, divno i prekrasno, ne znači da će nešto biti ako nema nikakve šanse. Jedno je imati želje, a drugo je poremećeno ne prihvaćati da netko ne želi isto što i mi.

Budite iskreni prema sebi i drugima. Jasno dajte do znanja osobi pored vas da želite sex za jednu noć ili nešto više.