Lice Hayat TV: Adi Bebanić

Hayat TV

Adi Bebanić je odnedavno novo muško lice na Hayat televiziji. Možete ga gledati svaki dan u emisiji

Da li znaš značenje svoga imena?


Ime mi je Adi, nije nadimak. Često kad se predstavim ljudima, pitaju za moje pravo ime. A koliko znam, na našim prostorima Adi potiče od Adnan, Adil, Adin. Inače je iz hebrejskog jezika, Adi je dragulj.


Kako bi opisao svoje djetinjstvo?


A to je stvarno najljepši dio života, bar dosad. Uvijek se s osmijehom prisjećam tih bezbrižnih dana. Bio sam mali bucko, najdeblji u društvu i u školi. Trenirao sam karate nekoliko godina dok sam bio dječak, ali nisam imao neku posebnu ambiciju, pa je na tome i ostalo. Klikeri su dio mog djetinjstva, imao sam ih na desetine i to mi je bila omiljena zabava. I uvijek sam htio biti mađioničar, zamišljao sam da mogu letjeti, pa bih to nekad i pokušavao, ne pitajte kako bi to
završilo. Uglavnom, lijepo vrijeme, djeca iz ulice, mnogo smijeha i vjerovatno su se tad rodila prijateljstva za cijeli život. 


Oni koji te prate na društvenim mrežama znaju da si vezan za porodicu. Koliko ti oni pružaju podrške?


Ja sam neko ko ne voli pritisak nikakve vrste i znam samostalno funkcionirati. Od 18. godine ne živim s porodicom. Ja sam tako htio. No, jako su mi važni. Vremenom, kako starim, shvaćam šta znači ta bezuslovna podrška, koju osjetim od svoje majke i sestre. Ne samo uža porodica, vezan sam za cijelu svoju porodicu, rodbinu. Nisam od onih koji se druže s porodicom samo kad su praznici, iskoristim svaku priliku da ih posjetim. Jako je dobar osjećaj kad znate da je neko tu
uvijek za vas i odgovornost da ga ne razočarate. A mislim da dosad, nisam. U Mostaru sam jednom do dva puta mjesečno, tad sam s porodicom, ne stignem češće zbog posla.


Šta najviše voliš u svom poslovnom pozivu?


Najviše volim to što volim ovaj posao. Ne mogu zamisliti kako je teško ići na posao koji ne voliš, koji te ne ispunjava. Televizija je moj san i moj život. Kad sam bio dječak, u ruci sam nosio daljinski i zamišljao da je mikrofon. Uvijek sam znao da ću biti TV voditelj. Najviše volim izazove, ne volim rutinu, volim neočekivane okolnosti, tad mogu pokazati svoju kreativnost i snalažljivost. Volim kamere, volim gledaoce, kolege, živim svoj san.


Koja iskustva nosiš na Hayat TV?


Prije Hayat TV-a radio sam na jednoj televiziji u Mostaru. U jednom momentu sam mislio da sam maksimalno pružio toj TV kući i povukao se. Od tog dana, znao sam da ću raditi na Hayatu. Od svih medijskih kuća u BiH, Hayat sam uvijek smatrao najboljom, po svim kriterijima. Hayat je moj drugi dom, radim u redakciji zabavnog programa, nisam očekivao da će biti ovakva atmosfera. Nevjerovatna je ta energija u cijeloj kolektivu, ljudi se međusobno vole i brinu jedni
o drugima. Sjajno je raditi u takvom okruženju. Radim na emisiji Dobar Dan BiH, pokušavamo gledaocima prenijeti dobru energiju putem malih ekrana, a pritom ih informirati o svemu što trebaju znati. Hayat je genijalno mjesto za rad.


Primijetili smo da si veliki prijatelj s kolegicom Anom Bavrkom. Kako je biti njen prijatelj?


Ana i ja smo odavno prestali biti kolege. Sarajevo smo preživjeli zajedno. Prvo smo tri godine radili u Mostaru zajedno, potom smo zajedno dobili isti posao i počeli raditi isti dan na Hayatu. Živjeli smo zajedno pola godine. Bila je uz mene kad mnogi drugi nisu i to ne zaboravljam. Ana mi je pravi drug i tako će ostati cijeli život. Prolazimo kroz sve u životu zajedno, zna sve o meni, znam sve o njoj. Sve je ovo lakše i zabavnije uz jednu Anu Bavrku.