Met Gala 2018 Red Carpet: Najbolje obučeni muškarci

Prvi ponedjeljak u maju mjesecu je rezerviran za Met Gala koji s pravom nazivaju modnim Oskarom.

Uz neizostavnu Annu Wintour, domaćice sedamnaestog po redu održanog bala bile su Rihanna, Donatella Versace i Amal Clooney.

Tema ovogodišnje gale "Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination" je proglašena najkontroverznijom dosad što nije čudno ako u obzir uzmemo da su vjera i moda uvijek bile jako isprepletene, ali nikad lišene kritike i optužbi za blasfemiju od strane vjerskih zajednica.

Andrew Bolton, kurator MET-a se odlučio za katoličanstvo, iako su bile razmatrane sve svjetske religije, kazavši da je 80% zapadnjačkih modnih artefakata vidno inspirirano ovom vjerom te da je većina poznatih dizajnera iz Britanije i Francuske odgojena u katoličkim obiteljima. U priču se uključio i sam Vatikan koji je ustupio 40 komada koji nikada dosad nisu napustili državu. Radi se o papinskim kostimima, tijarama i vrijednom nakitu. Sama izložba predstavlja 150 komada među kojima su radovi Coco Chanel, Balenciage, Johna Galliana, Dolce&Gabbane, Valentina i drugih dizajnera koji su inspiraciju potražili u katoličkoj vjeri.

Kao i svaki put do sada, ova večer ima jedan zadatak, a to je prikupljanje donacija za MET. Prošlogodišnji bal je "prikupio" 12 milijuna dolara što je ujedno najveći iznos dosad.


Donald Glover, Gucci


Travis Scott, Alexander Wang, Christian Louboutin cipele


Andrew Garfield, Tom FordChadwick Boseman, Versace, Christian Louboutin cipele


Shaun White, Etro, Del Toro cipele


Lewis Hamilton, Tommy Hilfiger, Loriblu čizme


Tom Brady, Versace


Jared Leto, Gucci Idris Elba, GivenchySean "Diddy" Combs, Musika Frère


Alex Rodriguez, Balmain


Bradley Cooper, Tom Ford


Nick Jonas, Dolce & Gabbana Alta Sartoria


Andy Cohen, Dolce & Gabbana Alta Sartoria


Troye Sivan, Valentino