Hotel Austria & Bosna: Duh tradicije u novom ruhu

PR

Luksuzni renovirani ilidžanski hotel Austria & Bosna sa pet zvjezdica jučer je svečano otvoren, a mi vam nudimo da zavirite u neke od njegovih prestižnih prostorija.

Priča o ovom hotelu počinje davne 1892. godine kada je projektovan u doba austrougarske vladavine u BiH. Od tada do danas baštini tradiciju elitnog turizma na Ilidži, u Sarajevu i BiH kada je bio i rezidentni hotel austrougarskog prestolonasljednika Franza Ferdinanda.

Kompanija Hoteli Ilidža jučer je kompletirala ovu investiciju i otvorila svoja vrata jedinstvenim potrebama gostiju koje obuhvaćaju ugodni komfor, jedinstveno opremljene sobe, apartmane i restorane, kao i savršeno uređene konferencijske prostore, ali i one za uživanje u wellness i spa centru.

Kompleks ima 115 smještajnih jedinica s 250 ležaja, zatim 12 apartmana među kojima je i predsjednički apartman Franz Ferdinand, restoran Austria a la carte s ljetnom baštom i pogledom na fontanu, kao i restoran Bosna s ljetnom baštom i pogledom na park s kapacitetom do 500 osoba.Kongresne sale imaju kapacitet do 300 osoba, a u ponudi su i bazen, wellness centar, parking i garaža.

"Otvaranje hotela Austria & Bosna u kategoriji pet zvjezdica je nastavak realizacije poslovne vizije Uprave Hoteli Ilidža kojoj su prethodile investicije potpune obnove Hotela Terme od 2003. godine, hotela Hercegovina i Crystal s četiri zvjezdice 2007. i 2008. godine koji su bili potpuno devastirani ratnim razaranjima kao i hotel Austria & Bosna, izgradnja Kongres centra Terme 2013. godine te turističkog naselja Oaza u kategoriji pet zvjezdica s potpunim turističkim sadržajem: 12 vila, 60 smještajnih jedinica, restoran Oaza, sportski tereni i kamp",
navode iz Hotela Ilidža.

U budućnosti kompanija će realizirati izgradnju novog restorana na Vrelu Bosne pored već postojećeg restorana Labud, koji će upotpuniti turističku ponudu grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.