Ovo su najčešći izgovori za preskakanje treninga

Zé Gouveia

Organizacija fizičke aktivnosti mnogima je jedna od najmrskijih jer tako je lako pronaći razlog za izležavanje ispred televizora uz već viđene filmove ili nove epizode omiljene serije.

Ovo su najčešći i najotrcaniji izgovori za nevježbanje. Sad kad ste ih osvijestili, prekrižite ih, obujte tenisice i krenite na vježbanje

Umoran sam - Najčešći izgovor za odlazak na nevježbanje svakako je umor. Uživanje u naslonjaču uz čašicu vina toliko je privlačnije, no onaj "osjećaj poslije" koji pruža bilo koji oblik fizičke aktivnosti naprosto je nezamjenjiv za fizičko, ali i psihičko zdravlje, piše Zadovoljna.hr.

Imam... nekog... posla - Produljeno i ponekad kaotično radno vrijeme idealna je isprika za nemogućnost vježbanja. S obzirom na to koliko ga tijekom dana maltretiramo neprirodnim "uredskim" položajem, naše tijelo zaslužilo je malo istezanja i učvršćivanja.

Ići ću sutra - Prava klasika od isprike. Ako niste išli danas, nećete ni sutra. Ni sljedeći tjedan, ni idući mjesec.

Već sam vježbao - Ovo je već prilično otrcani izgovor. Iako tijekom dana obavljate mnogo aktivnosti, nijedna od njih nije vježbanje.

Nisam dovoljno jeo - Nekima je nedovoljan unos hrane jako dobar razlog za odmor i neaktivnost. To nije ni poželjno ni zdravo, a mršavljenje takvim načinom života je ionako privremeno.

Boli me glava - Jednostavno - nemojte!

Kolege s posla idu tamo - Nema goreg nego oznojena voziti bicikl pred svojim nadređenima. Toliko je mjesta u gradu u koje vaš šef sigurno neće dolaziti.