Kako odabrati odgovarajuće bermude?

getty images, snl

Ljeto se bliži, a s ljetom dolaze i visoke temperature. Da bi se pripremili za ovo godišnje doba, potrebna vam je odgovarajuća garderoba i da, potrebne su vam bermude.

Sam pomen bermuda užasava mnoge muškarce. Razlog je jednostavan - čak i najelegantniji muškarac od stila može izgledati krajnje glupo u bermudama . Jako ih je teško kombinirati i mnogo toga može da krene po zlu.

Ne brinite se. Imamo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ovog ljeta izgledate dobro.

Najvažnije je da pronađete bermude koje su u skladu s vašim stilom. Neki muškarci vole klasične pamučne bermude. Neki bermude od teksasa koji se uklapaju u urbani stil. Oba stila su prihvatljiva a također postoji i gomila varijacija na temu u kojim možete izgledati dobro. No, ne zaboravite, najvažnije je da se osjećate dobro u vašim bermudama.Ako volite ležeran stil možete naći denim teksas ili čino bermude. Avanturisti, kojima je stalo da odjeća govori umjesto njih mogu posegnuti za bermudama s odštampanim sloganima ili bermudama jarkih boja.

Zlatno pravilo dobrog odijevanja glasi - "Odaberite odjeću prema građi koju imate a ne prema tijelu koje želite da imate". Tu morate biti strogi prema sebi - ako vam neki odjevni komad ne odgovara - ostavite ga i nađite nešto primjereno vašoj građi. U slučaju bermuda, to znači da treba da pazite na nekoliko stvari. Osim što treba da izgledate dobro u njima, morate biti i komotni... Ali ne previše zato što će previše uske bermude izgledati jednako loše na vama kao i bermude nekoliko brojeva veće.
Stil vaših bermuda je jedno, ali njihova dužina je sasvim druga stvar. Ako su previše kratke, može vam se desiti da budete izbačeni iz restorana zato što pogled na vas nije dobar za malu djecu, a ako su preduge, izgledat ćete kao jedan od onih klinaca koji sjede u podrumu i igraju Warcraft po cijelu noć.

Najbolja je zlatna sredinu između gore pomenutih ekstrema. Također, dužina nikada ne bi trebala da bude takva da vam nogavice dopiru samo do polovine butina.