Svi razlozi što volimo glumca Jeff Bridgesa

SNL

Prvi film u kojem je Bridges nastupio u dobi od svega godinu dana bio je »The Company She Keeps«. Od tada karijeru nastavlja kao dječak i kasnije odrastao glumac. Briljantna je to karijera tijekom koje je dobio Zlatni globus i Oscara

Ove godine američki filmski glumac Jeff Bridges ostavio je svoje otiske ispred popularnog Chinese Theatrea u Los Angelesu. Njegova glumačka karijera traje preko 60 godina. Počeo je glumiti još kao beba da bi krajem 90-ih postao velik filmska faca glumeći u filmu »Veliki Lebowski«. Svi koji su ikada snimali i sarađivali s njime hvale ga bez suzdržavanja, a to je napravio i Chris Pine koji je predvodio ceremoniju tokom koje je Bridges ostavio svoje otiske u cementu. Oskarovac koji iza sebe ima mnogo nominacija na raznoraznim dodjelama, radosno se odazvao na ovaj poziv jer se i sam veseli trajnom tragu na holivudskom Bulevaru slavnih. Svi se slažu: ovo se trebalo dogoditi puno, puno, puno ranije.

......................................

Ove godine Jeff Bridges se opet našao se na najočekivanijem filmskom popisu. Nominiran je za Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu »Sve ili ništa« («Hell Or High Water«). Bridges je, napomenimo, već dobio jednog Oscara i to 2010. godine u kategoriji za najboljeg glavnog glumca za film »Luda srca«. »Sve ili ništa« je triler koji je režirao David Mackenzie. Uloge tumače Chris Pine, Jeff Bridges, Ben Foster, i Dale Dickey. Film je bio nominiran za Oscara u kategorijama za najbolji film, najbolji adaptirani scenarij, najboljeg sporednog glumca i najbolju montažu. Ovaj žanrovski biser prikazuje kako dobri ljudi ponekada iz opravdanih razloga rade loše i neprihvatljive stvari. 

BRIDGES je rođen 1949. godine u Los Angelesu. Da bi se manje upućeni sjetili ko je on reći ćemo za početak da je između ostalih glumio i u filmovima »Kralj ribara«, »Veliki Lebowski«, »Luda srca«, ali i »Thor« i »Iron Man«. Rođen je u glumačkoj porodici. Odrastao je u Holmby Hillsu. Njegovi roditelji bili su glumica i pisac Dorothy Bridges i čuveni glumac Lloyd Bridges. Ima još brata i sestru. Drugi stariji brat mu je preminuo još kao malo dijete. Njegov brat Beau Bridges koji mu je pomagao tokom djetinjstva jer su im roditelji često bili odsutni je također poznati glumac. Prvi film u kojem je Jeff nastupio je film »The Company She Keeps« u dobi od svega godinu dana. Od tada karijeru nastavlja kao dječak i kasnije odrastao glumac. Briljantna je to karijera tokom koje je dobio Zlatni globus i Oscara 2010. godine u kategoriji za najboljeg glavnog glumca za film »Luda srca« u kojem je glumio smiješnog country umjetnika. Bridges se oženio 1977. godine sa Susan Geston, koju je sreo na farmi gdje se snimao film »Rancho Deluxe«. Susan je tada radila na toj farmi. 

I dan danas nakon punih 40 godina su u sretnom braku u kojem su dobili tri kćerke Isabelle, Jessie i Hayley. Jeff Bridges je jedan od rijetkih holivudskih glumaca i glumica koji se može pohvaliti jako dugim brakom. Najširoj javnosti malo je poznato da je Jeff Bridges i muzičar. Snimio je između ostalog i ambijentalni album »Sleeping Tapes« čiji je cilj pomoći ljudima da lakše zaspu. Na albumu »Sleeping Tapes« Jeff se udružio s kompozitorom Keefusom Cianciaom koji je radio na seriji »Pravi detektiv« i inžinjerom Dougom Saxom. Album je dostupan za besplatni streaming ili za »plati koliko hoćeš« na stranici DreamingWithJeff.com. Sva zarada ide u humanitarne svrhe za »No Kid Hungry«. Jeff je ispunio album opuštajućim zvukovima, šumovima i drugim stvarima koji će vam pomoći da lakše zaspete.