Još jedno priznanje za Amela Kapu i Ismaila Zulfića

Amelu Kapo dobitnik je priznanja Muškarac godine 2017. S razlogom. O njegovom uspjehu i uspjehu Ismaila Zulfića piše i Hollywoodska zvijezda Ashton Kutcher.

Holivudski glumac Ashton Kutcher na svom zvaničnom Facebook profilu koji ima više od 18 milijuna fanova podijelio je video o Ismailu Zulfiću - dječaku rođenom bez ruku, ali koji danas osvaja nagrade na takmičenjima u plivanju.

Kutcher je uz video napisao: "Ismail je dokaz da ništa nije nemoguće."

Ismailov trener i osnivač Plivačkog kluba Spid Amel Kapo ponosan je na svog učenika. Kada je počinjao s radom 2016. godine imao je tek nekoliko djece s invaliditetom među kojima je bio i Ismail. Tri puta sedmično roditelji ga iz Zenice dovoze na trening. Danas su zahvaljujući treneru Amelu i njegovim kolegama desetine djece s invaliditetom naučile plivati i prevazići svoje strahove. Mnogi od njih savladali su i vještine skijanja.
Ponosni trener također je na Facebook-u podijelio ovaj video uz poruku: "Kad Hollywood priča o Ismailu i PK SPID-u."

Ismail je prošle godine prisustvovao i skokovima u Mostaru, a tada je kazao da će jednog dana i on skočiti. Uz volju koju je do sada pokazao, uopće ne sumnjamo da će Ismail biti mostarska lasta.