Ajdin Kulenović: Sve se promijenilo od kada se Kayra rodila

Facebook

Kulenović simobizira mlade tate kojima je uloga očeva primarna, te koji je unatoč uspješnoj TV karijeri posvećen porodici i porodičnim obavezama.

U svojim emisijama Kulenović priča priče iz svakodnevnog života, a s kolegom Denisom Huseinbegovićem najviše voli "pretresti" teme iz sporta. No ovaj put smo s Kulenovićem pričali o njegovom životu nakon rođenja kćerke.


Kako je dolazak djeteta utjecao na Vaš život? Svjesni smo da se mnoge stvari tad mijenjaju, koje su to bile u Vašem slučaju?


Sve mi se promijenilo kada se Kayra rodila. Nabolje, naravno. Nisam više mogao spavati kad hoću i koliko hoću. :)  Svejedno, jutra su mi odjednom postala najljepša u životu. Svaki plan je počinjao i završavao s njenim potrebama, iako to bio i jednostavni odlazak na kafu. :) Naučio sam šta i kako bebe mogu ili bi trebale jesti, riješio sam se viška namještaja iz kuće kako bi ona mogla slobodno da trči i da se igra. Sve se promijenilo, život nikad nije bio ljepši. :)
Koji su svakodnevni izazovi s kojima se susrećete prilikom odgoja djeteta?


Za sada to ne znam jer je ona još uvijek mala, ali ne plašim se izazova. Naročito jer je moja supruga Eldina vrlo posvećena pa sam siguran da ćemo lako izaći na kraj sa svim izazovima.S obzirom na posao kojim se bavite, koji zahtjeva od Vas česte izostanke od kuće i putovanja, kako podnosite odvojenost od djeteta?


Nisu to neka duga odsustva od kuće. Nekoliko sati dnevno. Dovoljno vremena provodim s Kayrom, imamo vremena i da se mazimo i igramo i učimo... Kad nisam kući, svako malo zovem da vidim da li je jela, spavala... :) Uvečer i kad se probudi, nije mi teško da joj se posvetim i uspavam je jer mi je svaki minut s njom najljepši ikad. Koristim svaki momenat da se zbližimo i volimo jer sam svjestan da će brzo proći ovaj neki period.


4. Da li je do sad došlo do neslaganja s partnerom oko odgoja djeteta?


Do sada nije. :) Mada, ponavljam da je Kayra još uvijek vrlo mala pa će za 'neslaganje' biti vremena kasnije. :)


Imate li neki savjet za buduće tate?


Provodite što je moguće više vremena sa svojim djetetom. Iskoristite svaki momenat da se igrate, volite, mazite...