SEAT objavio teaser novog SUV-a Tarraco

getty images, snl

Javnosti je pokazan prvi teaser iz Seata koji prikazuje potpuno novi veliki SUV Tarraco, a koji je baziran na Volkswagen Tiguanu Allspace.

Novi Seat Tarraco je treći SUV u ponudi ovo španjolskog proizvođača, a ujedno je i najveći, te će se nuditi s 5 ili 7 sjedala, a osnova mu je Volkswagen Tiguan Allspace, te je postavljen na MQB platformu.

Seat je prvi SUV Ateca predstavio 2016. godine i odmah doživio tržišni uspjeh u zapadnoj Europi, te mu se godinu dana kasnije pridružio i nešto manji SUV Seat Arona. Sada je na red došao i najveći te najprostraniji model Tarraco.

Seat Tarraco će se nuditi s poznatim TSI i TDI motorima, a šuška se kako bi kroz par godina trebala biti predstavljena i hibridna plug-in verzija. Pogon će biti na prednje ili na sve kotače, a u ponudi će se naći ručni i automatski mjenjači. Za sada još nije poznato hoće li biti Cupra verzije ili ne, a to vjerojatno ovisi koliki će uspjeh imati model.

Ono što je zanimljivo, barem prema prvim špijunskim fotkama, je to kako će novi Seat Tarraco imati nešto drugačiji dizajn, odnosno na njemu će biti predstavljen nešto drugačiji dizajnerski izričaj nego smo do sada navikli viđati na Seatovim modelima.

I jedan fun fact na kraju. Za ime Tarraco je glasovalo preko 52.000 ljudi putem interneta, a to je antičko ime za katalonski grad Tarragon, te Seat ostaje vjeran davanju imena modelima prema gradovima ili područjima u Španjolskoj.