Oproštaju Misimovića, Ibiševića i Spahića u Zenici

getty images

Zaustavljena je prijateljska utakmica Bosne i Hercegovine i Crne Gore u 17. minuti kako bi se od reprezentacije BiH oprostila legendarna trojka - Ibišević, Spahić, Misimović

Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović oprostili su se od reprezentacije Bosne i Hercegovine na prijateljskoj utakmici s Crnom Gorom.

Sudac je zaustavio igru u 17. minuti te je uslijedio petominutni oproštaj od ove legendarne trojke. Protivnički igrači napravili su špalir, a poprilično popunjene tribine Bilinog Polja ispratile su ih gromoglasnim ovacijama, uz poruku 'Krv, znoj i strast'.

Kapetan Crne Gore Fatos Bećiraj uručio im je posebne crnogorske dresove, a poklone su dobili i od čelnika nogometnog saveza BiH. Oni su pak podijelili navijačima na tribinama lopte te izašli iz igre, a zamijenili su ih Sarić, Bičakčić i Kodro.

Ibišević je od 2007. do 2017. upisao 82 nastupa te 28 golova za reprezentaciju. Spahić je za nacionalnu vrstu debitirao 2003. godine. Nastupio je rekordnih 93 puta te postigao šest golova. Zvjezdan Misimović igrao je 83 puta u razdoblju od 2004. do 2014. te je 25 puta tresao mrežu protivnika.

Ove tri legende su zajedno s Edinom Džekom odvele Bosnu i Hercegovinu na Mundijal u Brazilu 2014. godine, gdje su, iako su ispali već u skupini, ostvarili najveći uspjeh u povijesti bosanskohercegovačkog nogometa.