Neroli Portofino - savršen parfem za vruće ljetne dane

getty images

Ljeto je doba kada svi kupujemo sunčane naočale, kratke hlače i kreme za sunčanje, ali isto tako je vrijeme da si nabavite novi parfem.

Često se može čuti komentar da pravi ljubitelji parfema ne vole ljeto. Jednostavno, ljeti je obično izuzetno vruće, napolju su više temperature, pa samim tim smo i mi topliji, pa gusti i teški parfemi koje obično koristimo u hladnije vrijeme, počinju da guše, i onoga koji nosi taj parfem i one oko nje/njega. Tu na scenu stupaju lakši, svježiji i citrusni parfemi koji više osvježavaju i ne dave onog tko ga nosi ni ljude u okolini.

Tom Ford je od kraja 90-ih pa sve do kraja prve dekade 2000-itih godina bio zaslužan za nekoliko remek dijela koja su promijenila svijet parfema, a mnogi su ga kasnije kopirali (Gucci Pour Homme serija, YSL M7, Tom Ford Black Orchid, Tobacco Vanille, Tuscan Leather, samo su neki). Tako je Tom Ford 2011. godine došao na ideju da pored jakih i gustih parfema, izbaci i nešto ljetne. Suštinski, reciklirao je originalnu kolonjsku vodu, 4711 Original Eau de Cologne, parfem kuće Maurer & Wirtz iz njemačkog grada Köln ( ako kojim slučajem niste znali, Köln se na francuskom piše Cologne i otuda naziv kolonjska voda, ili Eau de Cologne). Spakovao je u svoje boce, stavio svoje ime, i rezultat je postignut.

Ovaj parfem savršeno reflektira talijansku rivijeru. Miris blista notama bergamota, mandarine, nerolija s toplim ugodnim tragom ambera u pozadini. Dostupan je u količini od 50 i 250ml edp, uz prateći asortiman: Shower Gel, Body Oil, Body Moisturizer, Body Scrub, Bar Soap.

U nastavku vam donosimo osnovne podatke o ovom parfemu:


Godina: 2011

Parfimer: Rodrigo Flores-Roux

Gornje note: Bergamot, mandarina, limun, lavanda, mirta, ružmarin, narandža

Srednje note: Neroli, jasmin, pitosporum

Donje note: Amber, ambreta i anđelika