Trikovi za peglanje odjeće bez pegle

getty images, snl

Ako vam je pegla pokvarena, ili je jednostavno nemate trenutno u vašem domu, onda vaše omiljene stvari možete ispeglati na sljedeći način...

Postoji dosta načina koji vam mogu pomoći da ispeglate stvari bez pegle. Najpopularniji način jeste staviti stvari u kupatilo dok se tuširate vrelom vodom, jer će para ispraviti nabore na odjeći.

Da li ste znali da i fenom za kosu možete ispeglati svoju odjeću? Nakvasite malo odjeću i zatim vrućim zrakom prelazite preko odjeće dok se ne izravna.

Ako imate neku malu metalnu posudu, npr. metalnu šoljicu to vam također može pomoći. Zagrijte šoljicu vrelom vodom, i dnom pređite preko neravnina na odjevnom predmetu.

Napravite takozvani "sprej za peglanje" tako što ćete pomiješati vodu, omekšivača za veš i malo sirćeta. Sipajte u flašicu s raspršivačem, isprskajte odjeću na daljini od oko 30 centimetara i sačekajte da se osuši.

Stavite majicu ili drugi komad odjeće na neku ravnu površinu i preko nje stavite mokar peškir. Peškir jako pritisnite preko majice i nabori će se ispraviti. Ostavite majicu da se osuši i bit ćete spremni za izlazak.