Kako urediti unajmljeni stan?

getty images, snl

Uređenje iznajmljenog stana često se čini besmislenim ili nemogućim.

Unajmili ste stan, konačno ste se dokopali svog mira unutar četiri zida, ali problem je što stanodavac ne dozvoljava veće zahvate u prostoru ili uređenje. Kako u tom slučaju osigurati personalizirani potpis i osjećaj doma? Mnogi stanodavci ne dozvoljavaju krečenje i mijenjanje boje zidova u njihovom stanu. Ovo vas ne bi trebalo obeshrabriti da unesete boje u "svoj" dom! Postoje mnogi načini da to napraviti osim bojanja zidova. Ohrabrite se na jedan komad namještaja u jarkoj boji. Neka to bude veći primjerak, poput kutne garniture, naslonjača ili stolca.

Pametno odaberite tepih! On svojom bojom ili uzorkom može biti u drugom planu, te tako dopustiti ostalim komadima namještaja da vode glavnu riječ, ili, pak, može biti u središnju pozornosti. U tom slučaju odaberite uzorak koji se širi iz sredine prema van, kako biste ostavili vizualni pečat. Odaberite cik-cak pruge za suvremeni štih. Ovisno o tome donosite li sa sobom svoj namještaj ili prihvaćate stanodavčev, namještaj možete obojiti u neku drugu boju. Ovo je jednostavni trik uz pomoću kojeg ćete lako transformirati izgled cijele prostorije.
Slike, posteri i uokvirene fotografije predstavljaju sjajan način kojim možete uvesti boju u svoj dom i personalizirati prostor. Neka one odražavaju vaše afinitete ili boje koje želite da prevladavaju u prostoru.