Neka ljeto miriše na Dolce & Gabbana Light Blue Italian Zest

getty images, snl

Kada govorimo o kultnim parfemima današnjice, mnogima će na pamet u trenutku pasti Dolce & Gabbana Light Blue Eau de Toilette, miris koji nas prati još od djetinjstva i danas je i dalje vrlo nosiv i aktualan.

Poznati talijanski dizajneri lansirali su ga još 2001. godine i od tada se nametnuo kao službeni i omiljeni miris svake ljetne sezone dosad. Prozračan, voćan i cvjetan, Dolce & Gabbana Light Blue evocira duh ljeta na Siciliji, a ovom bestselleru brenda sada se pridružuje još jedan Light Blue parfem ili bi mogli reći kako je kultni Light Blue ove sezone zaživio u jednom sasvim novom ruhu.


Vrijeme je za upoznati se s Dolce & Gabbana Light Blue Italian Zest mirisima za nju i njega, koji ponovno slave ljeto, ali ovog puta na talijanskom otoku Capriju. Bogato olfaktivno iskustvo u ovom se slučaju vrti oko korice limuna, a ženski Eau de Toilette otvara se notama sicilijanskog cedra i Granny Smith jabuke, baš kao i u slučaju Light Blue originala, koje su dodatno obogaćene osebujnim limunom. Srce parfema čine bijela ruža i latice jasmina, a bazu kombinaciji ambre i toplog mošusa.
Muški parfem je senzualan i cool. Otvara se koktelom grejpa i mandarine, obogaćenim esencijom svježeg bergamota. Srce mirisa kombinira papar i smreku, što daje pikantnost ružmarinu i ekstraktu ružinog drveta u sastavu. Bazu čine tamjan i mošus.Novi Light Blue u reklamnoj kampanji promovira već dobro uhodani Light Blue par – Bianca Balti i David Gandy.