Danas počinje Svjetsko prvenstvo u fudbalu

getty images, snl

Danas počinje 21. Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje se održava u Rusiji i zbog toga će Rusija kao domaćin odigrati prvu utakmicu protiv reprezentacije Saudijske Arabije.

Utakmica će se odigrati u 17.00h, a u 16:30 počinje svečana ceremonija koja će otvoriti prvenstvo u Moskvi. Ovogodišnji Mundijal igraće se u 11 gradova i trajat će do 15. jula, kada je za 17.00 zakazano finale u Moskvi.


Na Mundijalu u Rusiji će se prvi put u historiji Svjetskog prvenstva koristiti video tehnlogija VAR. No organizatorima ne ide baš sve onako kako su očekivali. Naime, nogometaši reprezentacije Engleske odbili su probati hranu koju su im kao znak dobrodošlice na svjetsko prvenstvo u Rusiji ponudili domaćini, najvjerovatnije u strahu o mogućeg trovanja.


Engleski nacionalni tim sa sobom je poveo kuhare u Rusiju kao i neke proizvode kao što su čokolade, mafini, paradajz sos, čaj...


Englezi su u St. Petersburg doputovali 12. juna gdje će boraviti u trening kampu tokom prvenstva. Svoju prvu utakmicu igrat će u ponedjeljak protiv Tunisa u Volgogradu, a nakon toga i Paname te Belgije. Ranije je 9. juna portugalski tim na sličan način dočekan, što su sa zadovoljstvom prihvatili.Njemci su reprezentacija koja osjeća najveći pritisak jer će oni ove godine pokušati da obrane titulu prošlog Svjetskog prvenstva kada su slavili kao pobjednici.