Novi kreativni direktor modne kuće Bottega Veneta je Daniel Li

getty images, snl

Vijest dolazi nakon što je saopćeno da će Tomas Maier napustiti talijanski modni brend za koji je radio posljednjih 17 godina.

Britanac Daniel Lee funkciju kreativnog direktora trebao bi preuzeti 1. jula 2018. godine.  Li Daniel je 32-godišnji Britanac i diplomirao je na londonskom koledžu Saint Martins. Ranije je radio za brendove Celine, Maison Margiela, Balenciaga i Donna Karan.

O imenovanju Daniela Leea na mjesto kreativnog direktora brenda, Fransoa-Anri Pino direktor modne kompanije Kering je rekao:

"On ima poseban način razmišljanja, inspirativan je i veoma kreativan. Uvjereni smo da niko neće bolje od njega otvoriti novo poglavlje u historiji modne kuće Bottega Veneta. Njegov rad odlikuje se velikom preciznošću, veoma je stručan,  vrlo strastven i energičan momak. Zaista se unaprijed radujem njegovim rezultatima u modnoj kući Bottega Veneta.“ – zaključio je Fransoa-Anri Pin

"Počastvovan sam i uzbuđen što ću nastaviti raditi na naslijeđu Bottega Venete koje izgrađeno u posljednjih pet desetljeća", rekao je Lee.

Mediji navode da Lee još uvijek nije veliko ime usprkos vrhunskom poslu koji je do sada odradio, ali da je praksa pokazala kako manje poznati dizajneri znaju odraditi vrhunski posao u velikim modnim kućama.