Vodič za korištenje pametnih telefona tijekom vjenčanja

getty images, snl

U duhu sezone koja je pred nama, predstavljamo vodič za korištenje mobilnih telefona tijekom vjenčanja. Jer, koliko zaista vodimo računa smetamo li mladencima dok pokušavamo da uhvatimo određen trenutak?

Bliži se sezona vjenčanja jer mnogi zaljubljeni parovi odluče da izgovore sudbonosno „da“ dolaskom proljeća, baš zbog šarenila boja i generalno veselijeg raspoloženja. Neizostavni dio svakog vjenčanja svakako je fotografiranje. Svako od gostiju želi da, na neki način, obilježi trenutak koji mu je poseban i drag.

Ipak, da li ste razmišljali o tome koliko je kulturno koristiti fotoaparate ili mobilne telefone u takvim situacijama? Postoji ona tvrdnja da su pravila tu da bi se prekršila, ali se ponekad treba oglušiti o tu tvrdnju i voditi se instrukcijama koje će vas usmjeriti na to kako da se ponašate prilikom ovakvih događaja.

U nastavku vam donosimo nekoliko pravila kojih biste se trebali pridržavati tijekom vjenčanja:


1. Tijekom same ceremonije izbjegavajte fotografiranje jer je za to gotovo uvijek zadužen profesionalni fotograf. Uživajte u trenutku, a svoj mobilni uređaj držite pohranjen na sigurno – u torbi, u džepu. Ne zaboravite – stišajte telefon!2. Pravi trenutak za fotografiranje koji svi nestrpljivo iščekuju jest izlazak mladenaca nakon same ceremonije vjenčanja. Taj trenutak svi čekaju i prihvatljivo ga je zabilježiti mobilnim uređajem. Ujedno, ovo je sjajna prilika za isprobati Super Slow-mo mogućnost snimanja koje vam nudi vaš pametni telefon jer se tada najčešće bacaju konfete, latice ruže ili riža. Idealan trenutak za dobru snimku za pamćenje.3. “Selfie” trenutak je svaki onaj tijekom zabave nakon same ceremonije vjenčanja. Dok nema mladenaca, jer se presvlače ili se dodatno fotografiraju, vi iskoristite trenutak za selfije jer, budimo iskreni, svi želimo pokazati kako smo se lijepo uredili za proslavu ljubavi naših dragih osoba te na kakvom se divnom mjestu nalazimo. Ipak, čim se mladenci pojave budite s njima i družite se, drugi “val selfija” može čekati.4. Pametni telefon na stolu? Nikako! Čak i za radoholičare, pametni telefon na stolu nije prihvatljiv! Pokušajte se uključiti u razgovor s osobama koje se nalaze za vašim stolom, ako vam to ne odgovara, uvijek se možete diskretno izvući s vašim pametnim telefonom ili pronaći ugodnije društvo.5. Trenutak za svadbenu tortu je još jedna mogućnost za fotografiju koju ne smijete propustiti! Ovo može biti prilika za snimanje zanimljivog videa ako odaberete zanimljiv ugao. Na primjer, snimka mladenaca s leđa za jedinstvenu perspektivu...6. Večernja zabava je izvrsna prilika da snimite taj trenutak, ali i da napravite fotografije pri slabom svjetlu. Međutim, uvijek provjerite s osobama koje se nalaze na snimci smijete li sadržaj podijeliti na društvenim mrežama kako bi izbjegli bilo kakve neugodnosti.7. Ako ostanete na after-partyju, obavezno snimite najzabavniji trenutak. Ali, nemojte ga podijeliti prije dobre crne kave i Aspirina sljedećeg jutra.I naravno, dobro se zabavite!