NBA draft: Brooklyn Netsi odabrali Džanana Musu

getty images

Najbolji mladi bh. košarkaš Džanan Musa sinoć je izabran u prvoj rundi NBA drafta, a izabrali su Brooklyn Netsi.

Džanan Musa, momak koji je rođen u Bihaću izabran je kao 29. pik od strane Brooklyn Netsa. Tako će Musa karijeru nastaviti u klubu koji je bio prvi za Mirzu Teletovića što se tiče NBA lige.


Ceremoniju drafta prenosio je ESPN, a nakon što je Musa izabran naš košarkaš nije mogao sakriti svoje emocije. Musa je imao podršku svoje porodice koja je također bila u New Yorku, a njegovi roditelji i brat su ponosno ispratili Musu ka bini."Ovo je fenomenalan osjećaj koji se ne može tek tako opisati, vidjeli ste da sam zaplakao od sreće. Što da kažem ovako na prvu, Brooklyn je ekipa po mojoj mjeri i nakon prvih 18 pikova priželjkivao sam Netse. Grad me odlično prihvatio, imao sam toliko mnogo kontakta s fanovima da je to sve nevjerojatno. Sjedinjene Američke Države su definitivno svijet za sebe. Zahvalio bih se i Mirzi Teletoviću koji mi je dao jako puno savjeta kao i Jusufu Nurkiću. Hvala svim fanovima širom Bosne i Hercegovine, ponosan sam što sam dio vas", rekao je Musa. 


Musa u NBA ligu stiže iz zagrebačke Cedevite s kojom je u prethodne tri sezone osvajao naslove prvaka Hrvatske.Odmah nakon cijelog događaja, ekipa iz Barclays Centra poželjela je preko Twitter naloga dobrodošlicu našem košarkašu.


"Dobrodošao u Brooklyn", kratko je napisano na Twitteru NBA ekipe.