Odijela u pastelnim nijansama su modni trend ovog ljeta

getty images

Odijela nisu više samo dio poslovnog dres koda, ta tradicija se uveliko promijenila te se provukla i kroz svakodnevni outfit mnogih modnih pratilaca.

Desetljećima, odijela su donosila spoj jednostavnih linija i neutralnih boja koji je stvarao klasičan izgled i isticao se kao uvijek siguran odabir koji je spajao strukturiranost i eleganciju. U posljednjih nekoliko sezona odijelo je prešlo granice poslovnog stila i formalnog odijevanja u novim, nikad privlačnijim modelima koji su dekonstruirali njegove poznate oštre linije, a monotoniju neutralne palete zamijenili vibrantnim jarkim i romantičnim pastelnim bojama.


David Bowie bio je ljubitelj laganih ljetnog odijela. Nosio je kraljevsko-plavo odijelo prilikom nastupa u Hammersmith Apollu 2002. (nosio je i cvjetnu odjevnu odjeću početkom sedamdesetih, ali to je posebna priča). Bryan Ferry nastupio je na Coachelli 2014. godine u svilenom odjelu Louis Vuitton.


Ova su odijela odlična za poslovne prigode kad se želite istaknuti u moru crno-sive monotonije, a istovremeno poštivati dress code.