Ponovo zaživio stil Björn Borg, najvećeg tenisera ikada

SNL

Kako je naš zadatak ,jednim djelom i pokazati i dokazati da je sport i moda uvijek zajedno funkcionisala, tako ćemo uraditi i ovoga puta. Pričamo o neponovljivom stilu možda najvećeg tenisera na svijetu.

Björn Borg je bivši profesionalni švedski teniser i jedan od najboljih tenisera u historiji. Rođen je u Stockholmu, a odrastao je u gradiću Södertälje, u blizini Stockholma. S 15 godina postao je najmlađi predstavnik ikad jedne zemlje u Davis Cupu.

.............................

Svoj prvi turnir osvojio je 1974. Čak 6 puta bio je pobjednik Roland Garrosa, a Wimbledona 5 puta, a još 4 puta igrao je finale US Opena. Za njegovu tehniku karakteristično je igranje u pozadini terena, te za to vrijeme slabo igrani dvoručni bekhend. Otišao je u penziju 1984, a neuspješno se pokušao vratiti 1991. godine. Posebno je bilo u trendu gledati trend ovog uspješnog igrača. Naime, on je jedna od prvih tenisera za čiji se stil čulo i tome o njemu pisalo, a mnogi tada veliki ( i danas ) dizajneri su upravo u ovom igraču tražili inspiraciju. Mnogi su to prihvatili i gledali ga kao takvog – stilski dotjeranog i posebnog tenisera. Ove godine neko se njega sjetio i ponovo možemo da njegov stil živimo. To je upravo uradila robna marka Fila,čiju je kolekciju posvetila ovom velikom čovjeku.