Najbolje odjeveni muškarci na Wimbledonu

getty images

Povijest Wimbledona krenula je davne 1877. godine kada je održano prvo izdanje turnira na terenima All England Kriket Kluba, koji je tek dvije godine prije toga uvrstio tenis na travi kao jednu od svojih aktivnosti.

Četiri grand slam turnira po svojoj prirodi privlače najviše svjetske javnosti. Međutim, Wimbledon je posebna priča. Kolijevka tenisa, kako ga mnogi nazivaju, najstariji je teniski turnir na svijetu. Osnovan je 1877. godine i jedini koji se igra na travnatoj podlozi. Specifičan način organizacije, drukčija pravila odijevanja, pune tribine na gotovo svim mečevima samo su neke od odlika Wimbledona. Upravo je britanska publika spremna napraviti dobru atmosferu bez obzira na to radi li se o mečevima singlova, parova ili mješovitih parova.


Osim uživanja u teniskim mečevima, jedna od najvećih Wimbledonskih posebnosti je da posjetitelji ali i igrači uživaju u jagodama sa šlagom koji su tradicionalna delicija u All England Clubu. Neki podaci govore da se ih se svake godine naruči oko 24 tone, a uz to je vrlo tražena roba i šampanjac. U prosjeku se popije oko tisuću boca dnevno, a cijene nećemo spominjati.


U nastavku pogledajte tko su najbolje odjeveni muškarci koji su sjedili na tribinama ovog teniskog turnira.