Parfemi Toma Forda od sad dostupni u Banja Luci

getty images

Tom Ford je modni dizajner i režiser koji je bio kreativni direktor Gucci kuće od 1994. do 2004. kada je osnovao vlastiti Tom Ford brend i od tada njegove kreacije bilježe vrtoglave uspjehe na modnoj i parfemskoj sceni.

Tom Ford je rođen 27. augusta 1961. godine, u Austinu, Texas. Dok je studirao arhitekturu u Parizu, Ford je postao Womenswear Dizajner za Gucci i kreativni direktor. 1994. Ford je odmah udahnuo novi život u Gucci imidž - zamijenivši minimalizam ranih 1990. s ažuriranim retro izgledom koji izaziva seksualnu privlačnost. Proširio je Gucci aktivnosti u nizu novih pothvata, uključujući sportsku odjeću za muškarce i žene, večernju odjeću i kućni namještaj.


Tokom desetljeća, Ford je bio pokretačka snaga Gucci brenda (1994.-2004.), a godišnja prodaja tvrtke povećala se s 230 milijuna na 3 milijarde dolara. Nakon 2005. godine 2005. osnovao je vlastiti modni brend Tom Ford koji nudi mušku odjeću, naočale i kozmetičke proizvode. Ford je kreirao pravi tornado za novu tvrtku kada je pozirao na naslovnici Vanity Fair 2006. odjeven u Tom Ford odjeću, stiješnjen između Keire Knightley i Scarlett Johansson koje su pozirale gole.U 2009. godini, Ford je napravio izlet u filmskoj industriji s debitantskim filmom - "A Single Man", u kojem glumi Colin Firth i Julianne Moore. Single Man pokupio je najbolje ocjene i osvojio nominaciju za Oskara za najboljeg glumca i najbolji scenarij. 2016. godine Ford je režirao psihološki triler "Nocturnal Animals" koji mu je donio nominaciju za Zlatni globus za najbolju režiju. Ford je osvojio brojna modna priznanja - pet puta je bio nagrađen od strane Vijeća modnih dizajnera Amerike, primio je četiri VH1/Vogue Fashion nagrade i proglašen je GQ dizajnerom godine u 2001. 

Ford nastavlja izražavati svoj brend kroz mladalačke, seksualno provokativne kampanje.


Mirisi su oduvijek predstavljali strast za Forda, jer su više od modnog dodatka; moćan način kako predstaviti svoj vlastiti stil i identitet. Nevidljiv, a istovremeno nezaboravan, Fordov parfem može zavesti i fascinirati.Tom Ford linija parfema na veselje svih zaljubljenica i zaljubljenika u ove mirise od sada je dostupna i Banja Luci u parfumeriji Plaza, u Mercator centru.