Mbappe donirao sav zarađeni novac djeci s poteškoćama u razvoju

getty images

Francuska zvijezda Kylian Mbappe zasjao je na Svjetskom prvenstvu gdje je postigao četiri pogotka i na kojem je izabran za najboljeg mladog igrača turnira te je postao tek drugi tinejdžer koji je postigao gol u finalu nakon Pelea od prije 60 godina.

Fudbalska reprezentacija Francuske slavila je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Izabranici Didiera Deschampsa upisali su trijumf protiv reprezentacije Hrvatske, a fantastično prvenstvo odigrao je mladi Kylian Mbappe. Ovaj 19-godišnjak postigao je četiri gola na prvenstvu svijeta, a bolji tinejdžer od njega u historiji samo je Edson Arantes do Nascimento. Pele je 1958. godine kao 17-godišnjak postigao šest golova.Mbappe je najavio prije prvenstva da će sav zarađeni novac od Svjetskog prvenstva donirati u dobrotvorne svrhe. Svoju zaradu, koja se procjenjuje na 550.000 dolara donirao je organizaciji "Premiers de Cordee" koja pomaže djeci s poteškoćama u razvoju."Kylian Mbappe je sjajna osoba. Kada god može on dođe da se druži s djecom. Ima veoma dobar odnos s njima i uvijek zna šta da kaže kako bi ih ohrabrio. Nekad izgleda kao da on više uživa u igranju s tom djecom nego oni sami", rekao je generalni menadžer organizacije.


Sports Illustrated je saopćio da je Mbappe zaradio blizu 17.000 funti po utakmici zajedno s bonusima. Mediji također javljaju da je Mbappe zaradio 265.000 funti bonusa zbog toga što je Francuska osvojila Svjetsko prvenstvo.