Savjeti za odabir odgovarajućih kupaćih gaća

getty images

Ne zaboravite, ljeto je vrijeme idealno za eksperimentiranje, na sunčanim plažama, daleko od gradske vreve možete nositi boje i modele koje inače ne doživljavate kao vama bliske!

Izbor adekvatnog kupaćeg kostima zavisi od vaše visine, građe i naravno vašeg stila. Međutim, budite oprezni prilikom kupovine jer je tržište preplavljeno modelima s različitim printevima, fluorescentnim bojama i onima s prevelikim krojevima koji će vas bukvalno progutati.Za većinu muškaraca izbor kupaćeg kostima nije previše važan izbor, međutim pravilan izbor ovog odjevnog komada itekako može da utiče na vašu pojavu na nekoj od plaža ili gradskih bazena. Ovo su neki od osnovnih savjeta koje trebate da znate prilikom odlaska u shopping.Odgovarajuća dužina šorca je ključna stvar za dobar izgled. Šorc ne bi smio biti duži od 5 centimetara iznad vašeg koljena dok ste u stojećem položaju. Ako je kupaći šorc duži, kreirat će izgled da ste niži nego što zapravo jeste. Ako ste niži rastom birajte modele koji će biti dugi do polovine vaših butina. To će uticati da vaše noge vizualno izgledaju duže.Elastični pojas na šorcu, iako pružaju dozu komfora, utiču da vaša silueta bude veća. Ravan pojas s kopčom će uticati da izgledate vitkije. Birajte modele s prilagodljivim pojasom koji će biti prozračni i lako prilagodljivi vašoj građi.


A zatim na red dolaze boje i printevi. Tu do izražaja dolazi vaš lični ukus i stil. Postoje neka osnovna pravila, poput recimo toga da sitni printevi predstavljaju malo konzervativniji pristup modi, dok veće šare i printevi spadaju u kategoriju statement komada. Međutim, naravno ova pravila ponekad možete i da prekršite u zavisnosti od vašeg modnog ukus.